Advertentie
Tunnelmoord

Tunnelmoord

3
Gelezen 3 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 1 Favoriet 0 Recensies 2
Thrillers & Spanning   Topics 0
Het is niet algemeen bekend, maar nog altijd varen vele tientallen zwaar geladen vrachtschepen vanaf Noord-Duitsland, Nederland en België via een imposant vaarwegenstelsel naar het zuiden van Frankrijk. In Frankrijk verbinden meer dan honderd jaar oude kanalen de verschillende grote rivierdalen. Dit decor vormt nog altijd een belangrijke levensader voor de Franse economie. Maar soms is het ook een decor voor verdriet en moord. Isabel Jansen, een schipperskind met een Franse moeder en een Nederlandse vader, werkt als rechercheur bij de Franse politie en krijgt door haar achtergrond meestal de onderzoeken toegewezen die verband houden met de binnenvaart. In Tunnelmoord krijgt ze de opdracht naar Langres te gaan, waar in de kilometers lange tunnel van het kanaal Marne à la Saône een schippersechtpaar vermoord is. Tijdens haar werk heeft ze het niet altijd even gemakkelijk met haar kortaangebonden karakter, wat ook de nodige invloed heeft op haar relatie, die in zwaar weer verkeert.

Genre
Thrillers & Spanning
Uitgeverij
Uitgeverij De Leeskamer
Laatste editie
04 mei 2010
ISBN
9789086060238
+

Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker

Andere media

VN:

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Hebban recensie

    Diana Wienholds Hebban Recensent

Geen overtuigend debuut

door Diana Wienholds op 31-05-2010

Esther de Blank (1951) heeft, met haar interesse in techniek, bij diverse bedrijven waar ze installaties en machinekamers bouwde, gewerkt. Daarnaast heeft ze zelf een kotter gebouwd en is in 1999 als binnenschipper zelf op een spits gaan varen. Tevens is zij schipper op rondvaart- en charterschepen geweest. Haar hele leven lang heeft ze al verhalen geschreven. Een vriend daagde haar uit een boek...

Lezersrecensies (1)

Aardig boek

door: Elma van Winsen 1 like
Leuk gevonden om de binnenvaart als "lokatie" te gebruiken. Boek is aardig om te lezen, soms een beetje weinig vaart in het verhaal. Ik zou wel een 2e boek willen lezen met hetzelfde karakter.

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook