vdi9789403166407
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 1 4 3 3 1 2 0 1 0

Aantekeningen bij een moord

5

Gelezen 5 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 34 Favoriet 0 Recensies 1
Thrillers & Spanning Spots 1   Topics 0

Op een ochtend ontvangt Peter Vermeersch een brief waarin hij opgeroepen wordt zitting te nemen in een volksjury – het Belgische rechtssysteem kent de juryrechtspraak, al wordt er lang niet altijd gebruik van gemaakt. De aanklacht tegen de beschuldigde jongeman is roofmoord. Voor hij het weet zit Vermeersch in het hart van het enorme Paleis van Justitie in Brussel. Samen met de andere juryleden krijgt hij te maken met vragen over de ware toedracht van de moord, met de rituelen van het recht en met een verdachte als een schuw dier.

Hoe voelt het slachtoffer te zijn, of nabestaande? Wat doe je iemand aan als je hem straft? Helpt het? Aantekeningen bij een moord geeft aan de hand van een concrete moord en een rechtszaak een indringende blik op geweld en rechtspraak. Het is, naast een persoonlijk verslag, ook een zoektocht naar vormen van rechtvaardig en troostend rechtsherstel in onze tijd.

+


Genre
Literaire non-fictie , True crime
Literaire non-fictie algemeen
Aantal pagina’s
336
Uitgeverij
De Bezige Bij
Eerste editie
29 augustus 2019
Laatste editie
29 augustus 2019
ISBN
9789403166407 , 9789403168401
Boekinformatie wijzigen


Recensies (1)

Keuze van de redactie

'Pentekeningen' bij een moord

door: Willem van Hartskamp 2 likes

‘Het overvalt je even plots en onherroepelijk als ramen die versplinteren en muren die instorten. Stel je die beelden voor, maar dan zonder geluid.’  

Wanneer Peter Vermeersch, schrijver en hoogleraar (KU Leuven), op een ochtend het bericht krijgt dat hij wordt opgeroepen zitting te nemen in de...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Aantekeningen bij een moord

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken