Meer dan 4,0 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Ach, deze leegte, deze verschrikkelijke leegte
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 17 4 34 3 12 2 3 1 0
NRC:

Ach, deze leegte, deze verschrikkelijke leegte

66

Gelezen 69 Aan het lezen 1 Wil ik lezen 39 Favoriet 7 Recensies 12
Literatuur & Romans Artikelen 2 Lijsten 1   Topics 0

Na zijn succesvolle en prachtige boek over opgroeien in de omgeving van een psychiatrische kliniek, vertelt Joachim Meyerhoff in Ach, deze leegte, deze verschrikkelijke leegte hoe hij tot zijn eigen verbazing aangenomen wordt op de theaterschool in München en bij zijn charmante, maar eigenaardige grootouders gaat wonen.

Zijn grootmoeder, ooit zelf actrice, is nog steeds een diva. Zijn grootvader, een gepensioneerde filosofieprofessor, is een scherpe en intimiderende man. Hun dagen zijn ingedeeld aan de hand van absurde rituelen waarin alcohol een belangrijke rol speelt. Met de dagelijkse afwisseling tussen het grootse maar vreemde leven van zijn grootouders en de net zo bedenkelijke gang van zaken op de theaterschool, vertelt Joachim Meyerhoff opnieuw een voortreffelijk, ontroerend en raak verhaal. 

+


Genre
Literatuur & Romans
Vertaalde literaire roman, novelle
Aantal pagina’s
320
Uitgeverij
Signatuur
Eerste editie
08 maart 2016
Laatste editie
01 maart 2016
ISBN
9789056725518 , 9789044974935
Boekinformatie wijzigen


Recensies (12)

Keuze van de redactie

Een lofschrift voor zijn grootouders

door: Mads Bruynesteyn

Iedereen heeft wel bepaalde herinneringen aan zijn of haar grootouders. Dat kunnen fijne of minder fijne momenten zijn. Vaak zijn het warme gedachtes, soms heerst er een haat-liefdeverhouding en een enkele keer komt het voor dat men er liever niet over de vloer komt. De Duitser Joachim Meyerhoff...

Meer recensies

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Ach, deze leegte, deze verschrikkelijke leegte

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken