Advertentie
Achter de glimlach van de Sri Lankaan

Achter de glimlach van de Sri Lankaan

0
Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
  Topics 0
Paradijselijk Sri Lanka
Wat is zo magisch aan het ogenschijnlijk paradijselijke Sri Lanka? Wat schuilt er achter die gulle glimlach. Sri Lankanen vertellen over hun leven, over de botsende culturen van de boeddhistische Singalezen, hindoe Tamils, moslims, christenen en Burghers en de sociaal-maatschappelijke erfenis van de Portugese, Hollandse en Britse kolonisators. Hoe de elite van weleer nog altijd de dienst uitmaakt in de politiek en het zakenleven en de macht van taal de natie verdeeld.

Tijd elastisch en waarheid flexibel
Toeristen reizen door het decor van schitterende tempels, forten, theeplantages en jungle waarin parmantig olifanten en pauwen schrijden. Een blik achter de coulissen geeft een andere werkelijkheid weer: strenge culturele tradities bij geboortes en huwelijken, het strikte naleven van de horoscoop en het etnische geweld dat steeds de kop op steekt. In de dagelijkse strijd om het bestaan, in een cultuur waar tijd elastisch is en de waarheid flexibel, blijft de Sri Lankaan gastvrij en veerkrachtig.

Geopolitieke ligging
Ondernemende expats, buitenlandse investeerders en Sri Lankanen in de diaspora maken gebruik van de snelweg naar moderniteit. Torenflats verrijzen tussen de tempels. Grote mogendheden leggen snelwegen en havens aan, met name om hun eigen doelen te dienen. Door de gunstige geopolitiek ligging van het eiland is het machtsvertoon van China, India en de VS zichtbaar.
Voelt de Sri Lankaan zich nog wel ‘thuis’ in eigen land?

Auteur Eleonore Breukel
Eleonore Breukel is Intercultural Management Consultant. Ze woonde in Parijs, Rome, Londen, Athene, Curaçao en werkte in veertig landen. Nu is Amsterdam haar basis maar zij beschouwt Sri Lanka als haar tweede thuis. Ze publiceerde talloze cultuur-gerelateerde artikelen en is coauteur van Wereldwijd Zakendoen.
Genre
Mens & Maatschappij
Aantal pagina’s
160
Uitgeverij
Mosae Libro
Laatste editie
21 oktober 2019
ISBN
9789086664870
+

Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 16,00
E-book prijsvergelijker

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic