Advertentie
9200000124882046

Ademen

1
Gelezen 1 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 11 Favoriet 0 Recensies 1
Non-fictie Artikelen 1   Topics 0

Vanaf je eerste ademhaling werken je longen als het goed is vanzelf. Behalve wanneer je last hebt van chronische longziekten, astma of slaapapneu. Tegenwoordig zijn dit wijdverspreide ziekten, en al diegenen die niet ziek zijn snakken ook naar adem, piepen en snuiven. Journalist Jessica Braun, die gemakkelijk buiten adem raakt, is op weg om opnieuw te leren ademhalen. Ze begeleidt een vrouw tijdens een bevalling met puffen, krijgt een ademhalingsdiagnose, mediteert met een Indiase goeroe, duikt met freedivers en kijkt toe hoe een sm-meesteres de lucht uit haar klant knijpt. Haar onderzoek leidt haar naar acteurs en onderzoekers, biatleten en yogadocenten. Het laat zien hoe de adem lichaam en ziel verbindt. En dat iedereen de kunst van het ademhalen kan leren en zo zijn leven kan veranderen. Een gedegen onderzoek naar ademen, met praktische tips voor verschillende ademhalingstechnieken. Jessica Braun (1975) is journalist en succesvol auteur. Ze schrijft voor onder meer Die Zeit, Süd-deutsche Zeitung en Glamour. In Duitsland belandde Ademen direct na verschijnen op de bestsellerlijst.

Genre
Business & Management , Gezondheid & Psychologie
Gezondheid algemeen
Aantal pagina’s
319
Uitgeverij
Prometheus
Laatste editie
02 maart 2020
ISBN
9789044644111
+

Boekinformatie wijzigen

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Recensies

Keuze van de redactie
Marjan van Druenen Hebban Recensent

Een doorslaggevende vaardigheid

door: Marjan van Druenen

Van de eerste ademhaling, die niemand zich herinnert, tot de laatste ademhaling. Journalist Jessica Braun (1975) bespreekt het gehele adem-oeuvre in Ademen, dat in Duitsland direct na verschijning op de bestsellerlijst belandde. Zij sprak met diverse artsen, patiënten, een goeroe, sporters en zelfs...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook