Advertentie
Allemans gek

Allemans gek

37
Gelezen 40 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 39 Favoriet 10 Recensies 5
Literatuur & Romans Lijsten 2 Spots 2 Top25's 5   Topics 0

Het nieuwe gezag in het verpauperde industriestadje North Bath is politiechef Douglas Raymer. Doug heeft het niet makkelijk: vlak voor zijn pensioen verongelukt zijn vrouw die op het punt stond om met haar geheime minnaar te verdwijnen. Hij is vastbesloten die minnaar te vinden, maar met grafschennis, ontsnapte slangen, brand en tegenwerking komt hij nauwelijks toe aan zijn missie. De laatste dagen van zijn carrière worden een slopende achtbaan die hem doen twijfelen of stoppen met werken wel zo verstandig is.

Sully, de onaangepaste held uit Niemands gek, hoeft niet meer te werken, en heeft inmiddels zware hartproblemen. Koppig weigert hij behandeling terwijl hij zijn klachten voor zijn geliefden probeert te verbergen. Wie is hier nou de gek?

Russo laat op tragikomische wijze zien wat er in de onderbuik van de maatschappij gebeurt en waar al die stemmen voor populistische leiders als Donald Trump vandaan komen.

Genre
Literatuur & Romans
Vertaalde literaire roman, novelle
Aantal pagina’s
464
Uitgeverij
Signatuur
Laatste editie
27 juni 2017
ISBN
9789044975161 , 9789056725594
+

Boekinformatie wijzigen

Andere media

De Standaard:

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Recensies

Marloes Hebban Recensent

Als een loopveer naar beneden

door: Marloes 2 likes
Dat iemand niet snel het achterste van zijn tong laat zien bewijst Richard Russo in Allemans gek. Het boek, dat met Sully in zekere zin voortborduurt op het eerdere Niemands gek, bevat tal van bijzondere personages die stuk voor stuk het leven interessant maken. Russo start zijn verhaal met een...

Top boek weer

door: Paul Nijhuis 2 likes
In deze wederom fantastische vertelling gaan we terug naar North bath waar ook Niemands gek zich afspeelde. Het is inmiddels een aantal jaren later maar het gehuchtje is nog steeds een toonbeeld van mistroostigheid, evenals de meeste bewoners. De hoofdspelers zijn bekend als je Niemands gek hebt...

Allemans Gek, een boeiend boek, aanrader!

door: Ans Duquesnoy 2 likes
De schrijver kon waarschijnlijk niet genoeg krijgen van het leven in het kleine arbeidersstadje North Bath in de staat New York, hij had zoveel inspiratie dat hij hier nog een boek over schreef, overigens vind ik dat het niet noodzakelijk is Niemands Gek eerst te lezen. We maken in Allemans Gek ...

Boeiend en treffend.

door: Fred Szrama 1 like
Russo beschrijft onnavolgbaar de sfeer in een typisch Amerikaanse stadje. Humor en schrijnende verhoudingen. Wat het boek vooral oproept is de beklemming van de kleinsteedse samenleving.

Wat een heerlijke humor

door: Dimitri 1 like
.

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook