Advertentie

Als we dromen

0

Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
Non-fictie   Topics 0

De grootste mysteries rondom dromen ontrafeld

Waarom dromen we? Hebben dromen een psychologische betekenis of zijn het slechts willekeurige signalen van ons brein? En waar komen dromen eigenlijk vandaan?

In Als we dromen verkennen wetenschappers Antonio Zadra en Robert Stickgold de wondere wereld van dromen. Op basis van de meest recente wetenschappelijke doorbraken ontkrachten ze hardnekkige mythes en ontrafelen ze eeuwenoude mysteries rondom dromen. Ze nemen ons mee naar de eerste droomwetenschap in de negentiende eeuw, geven een nieuwe kijk op het werk van Freud en Jung, onderzoeken de dromen van het dierenrijk en duiken dieper in allerlei soorten dromen; van terugkerende en telepathische dromen tot nachtmerries en lucide dromen.

'Als we dromen is een alomvattend, grondig en uiterst fascinerend verhaal over wanneer, hoe en waarom we dromen. Simpel gezegd: dit boek is het belangrijkste boek over dromen.' Matthew Walker, auteur van de bestseller Slaap

'Een meesterlijk boek […] en een ware pageturner. Zadra en Stickgold hebben een aanstekelijke verwondering voor het geheel.' The Wall Street Journal

+


Genre
Literaire non-fictie
Literaire non-fictie algemeen
Aantal pagina’s
376
Uitgeverij
Spectrum
Eerste editie
26 augustus 2021
Laatste editie
26 augustus 2021
ISBN
9789000379255


Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partnersReacties op: Als we dromen

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken