Advertentie
Antoinette

Antoinette

30
Rank 3849 Gelezen 35 Aan het lezen 2 Wil ik lezen 47 Favoriet 0 Recensies 2
Literatuur & Romans Top25's 1   Topics 0

Een zondag in Boedapest. In het park voor een thermaalbad wacht een 42-jarige man op een vrouw. Om drie uur, op deze dag, onder deze bomen zal hij haar ontmoeten. Maar Antoinette komt niet opdagen. In plaats van haar te bellen, bezoekt hij het thermaalbad: een plek van troost. In deze omgeving van warm water en vertraagde tijd blijven zijn gedachten uitgaan naar Antoinette en hun geschiedenis samen. Wie is zij? Waarom is ze niet gekomen? Antoinette is een verhaal van verstilde droefheid, over verlies en verlangen, geschreven in een dromerige en verfijnde stijl. Over In goede handen: ‘Een vintage Welagen: heldere stijl, soepele, elegante zinnen, ingetogen.’ – De Groene Amsterdammer ‘Knap, stimulerend en ontroerend.’ – Het Parool**** ‘Sfeerrijk en gelaagd.’ – De Standaard**** ‘[…] intrigerende diepzinnigheden, zoals de schilderijen van de Amerikaanse schilder Edward Hopper. Stille kracht, jazeker.’ – Trouw Over Nachtwandeling: ‘Welagen heeft nog nooit een slecht boek geschreven. Hij is zo’n zeldzame auteur die het literaire experiment niet schuwt, terwijl hij dankzij zijn eigen stem toch altijd herkenbaar blijft.’ – VPRO Gids ‘De ingehouden licht-ironische, uiterst verzorgde manier van schrijven, die als relativerend element werkt […] Ja, Nachtwandeling is spannend.’ – Vrij Nederland ?

Genre
Literatuur & Romans
Aantal pagina’s
112
Uitgeverij
Nijgh & Van Ditmar
Laatste editie
18 juni 2019
ISBN
9789038807430 , 9789038807447
+

Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker

Andere media

NRC:

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Hebban recensie

    Eeke Hebban Recensent

Stelt wederom niet teleur

door Eeke op 21-07-2019

Robbert Welagen (1981) werd bekend door eerdere boeken als Lipari, Porta Romana, Philippes middagen en Nachtwandeling. Veel van zijn werken werden reeds bekroond met prijzen en bijna alle boeken werden enthousiast ontvangen. Ook Antoinette stelt de lezer niet teleur! 

De mannelijke hoofdpersoon uit Antoinette vertelt zijn verhaal vanuit een thermaalbad in Boedapest. Hij wacht daar tevergeefs op...


Lezersrecensies (1)

Heel mooi!

door: Twig van Beek 1 like
Ik hou van deze kalme, zachtaardige vertelwijze en van het alledaagse en menselijke van het gekozen onderwerp (dat eigenlijk weinig zachtaardigs in zich heeft). Mooi ook hoe herinneringen en het huidige moment elkaar naadloos aanvullen. De reden waarom Antoinette niet komt opdagen laat zich op een...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook