Ariadne
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 14 4 38 3 14 2 2 1 0

Ariadne

68

Gelezen 72 Aan het lezen 4 Wil ik lezen 186 Favoriet 4 Recensies 11
Literatuur & Romans Newsroom 2 Spots 1   Topics 0
In een van de beroemdste Griekse mythes verraadt Ariadne haar vader, koning Minos, door Theseus te helpen de Minotaurus te verslaan. Theseus op zijn beurt verraadt Ariadne. Dit is haar verhaal. Als prinses van Kreta en dochter van koning Minos, groeit Ariadne op met het angstaanjagende geluid van het klepperende hoefgetrappel van de Minotaurus, die in het labyrint onder het gouden paleis van Knossos gevangen wordt gehouden en elk jaar mensenoffers eist.

Wanneer Theseus, prins van Athene, op Kreta aankomt als offer voor het monster, wordt Ariadne verliefd op hem. Om Theseus te helpen om de Minotaurus te doden, zal Ariadne haar familie en haar land moeten verraden. En Ariadne weet maar al te goed dat in een wereld die wordt geregeerd door de goden, het trekken van hun aandacht je duur kan komen te staan.

De betoverende debuutroman Ariadne is een indrukwekkende hervertelling van de oude Griekse mythe van Theseus en de Minotaurus.
+


Genre
Literatuur & Romans
Vertaalde literaire roman, novelle
Aantal pagina’s
432
Uitgeverij
Uitgeverij Orlando
Eerste editie
12 mei 2021
Laatste editie
22 juni 2021
ISBN
9789493081857 , 9789493081840


Boekinformatie wijzigen


Recensies (11)

Meer recensies

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Ariadne

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken