Advertentie
Artemis

Artemis

42
Gelezen 44 Aan het lezen 3 Wil ik lezen 46 Favoriet 1 Recensies 1
Thrillers & Spanning Artikelen 1 Spots 2 Top25's 2   Topics 0

Na het wereldwijde succes van The Martian, ook in Nederland een bestseller, nu Artemis, het tweede boek van bestsellerauteur Andy Weir.

Van Artemis zijn de filmrechten inmiddels verkocht aan 20th Century Fox


Jasmine Bashara, roepnaam Jazz, ervaart de kleine stad waar ze woont als beklemmend: steeds maar weer dezelfde gezichten, dezelfde verhalen en de dagelijkse sleur van haar werk. Ze droomt van grote rijkdom en een beter leven op Aarde. Jazz is namelijk een van de handvol kolonisten die in Artemis woont, de eerste en enige stad op de maan.

Het leven op Artemis is zwaar als je geen rijke toerist of excentrieke miljardair bent, en Jazz is verre van een van beide. Ze heeft torenhoge schulden, haar baantje als koerier levert nauwelijks genoeg op voor de huur van een klein appartement zo groot als een metalen doodskist, en haar ontluikende carrière als smokkelaar wil ook maar niet van de grond komen.
Als een kans zich voordoet om dit allemaal achter zich te laten en eindelijk het leven te leiden waar ze al haar hele leven van droomt, peinst ze er niet over om neet te zeggen, zelfs al weet ze dat er een addertje onder het gras zit.

De perfecte misdaad plegen is nooit eenvoudig - al helemaal niet op de maan - maar de reacties die haar spectaculaire daad teweegbrengt, had niemand kunnen voorzien en Jazz komt terecht in een samenzwering over de heerschappij van Artemis.

Genre
Thrillers & Spanning , Sciencefiction & Fantasy
Thriller
Aantal pagina’s
280
Uitgeverij
Karakter Uitgevers BV
Laatste editie
25 november 2017
ISBN
9789045215952 , 9789045212067
+Boekinformatie wijzigen

Lezerswaarderingen

5 7 4 14 3 15 2 5 1 1

Artikelen over Artemis

Deze week: over broers en een maanbewoner
13 november 2017 1 reactie
  Meer artikelen

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Recensies

Super spannend

door: Natasja (Tazzy) J. 1 like
Jazz woont in de stad Artemis: op de maan! De kolonie is niet zo heel groot en ze leven vooral van het toerisme. Jazz heeft het niet breed en droomt van een toekomst met veel geld. Ze verdiend wat bij, op een illegale manier. Zo leert ze ook een rijke man kennen. Hij heeft een opdracht voor haar....

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook