Advertentie
Mars
  Lees een fragment
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 61 4 72 3 24 2 8 1 2

Mars

167

Rank 6342 Gelezen 185 Aan het lezen 12 Wil ik lezen 72 Favoriet 29 Recensies 19
Thrillers & Spanning Artikelen 9 Lijsten 1 Spots 7   Topics 0

Mark Watney belandt in een stofstorm die hem bijna fataal wordt. De overige bemanning is ervan overtuigd dat hij dood is en ziet zich gedwongen hem achter te laten. Geheel afgezonderd bevindt Watney zich miljoenen kilometers van de rest van de mensheid verwijderd. Hij heeft geen mogelijkheid om een signaal naar de aarde te sturen en zelfs als dat wel mogelijk zou zijn, duurt het jaren voordat een reddingsoperatie hem kan bereiken. Waarschijnlijk zal hij het opraken van zijn voedsel niet eens meemaken: de dreigingen van het defecte materieel en de vijandige omgeving op Mars zullen hem eerder fataal worden.

Watney weigert echter op te geven. Met zijn kennis van techniek en plantkunde weet hij obstakel na obstakel te overwinnen. Zal zijn vindingrijkheid genoeg zijn om tegen beter weten in te overleven?

In dit aangrijpende verhaal waarin een man het tegen de buitenaardse elementen moet opnemen, weet Andy Weir zijn indrukwekkende kennis van technologie en wetenschap op ingenieuze wijze met vlotte pen samen te brengen tot een uitermate spannend avontuur. Weir hecht grote waarde aan de wetenschappelijke nauwkeurigheid van zijn verhaal, wat de thriller uiterst geloofwaardig maakt.

Er zijn steeds meer initiatieven, zoals het Nederlandse Mars One, die van plan zijn om in de nabije toekomst mensen op Mars te stationeren. In dit boek staat beschreven hoe een dergelijk project eruit zou zien.

+


Genre
Thrillers & Spanning
Thriller
Science fiction
Oorspronkelijke titel
The Martian
Uitgeverij
Karakter Uitgevers BV
Eerste editie
15 mei 2014
Laatste editie
15 april 2021
ISBN
9789045207858 , 9789045207957 , 9789045210841
Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners


Recensies (19)

Keuze van de redactie

Dagboek van de (tijdelijke) alleenheerser van Mars

door: Tanja Krone 1 like

Mars. Onbewoonbaar en rood. Dat is alles wat de meeste mensen ervan weten. Niet Mark Watney. Hij is een van de zes astronauten die met de missie Ares 3 naar Mars werd gestuurd om deze planeet te bestuderen. Op de zesde Mars-dag van deze missie woedt er echter een extreme zandstorm, die ervoor zorgt...

Meer recensies

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Mars

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken