Meer dan 5,6 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Beest

Niemand weet hoe de kleine Leon aan zijn spieren komt. Hij houdt van knuffelen, maar kent zijn eigen krachten niet. Terwijl Danica worstelt om haar zoon in bedwang te houden, worstelt haar buurjongen Mirko met zijn verboden gevoelens voor Danica. Een liefde die gedoemd is te mislukken – niet alleen omdat Mirko nog een tiener is en Danica een vrouw én moeder, maar ook omdat ze is getrouwd met Karl, een reus van een vent.
Liefde en lust drijven Mirko van zijn deugdzame huis naar Danica’s verborgen geheimen. Totdat een fatale nacht zijn leven voor altijd met dat van Leon zal verbinden.
Beest is een groots verhaal over liefde en het lot, kracht en zwakte, schuld en onschuld, en over een buitengewone vriendschap.

Ane Riel (1971) brak met haar debuut Hars meteen wereldwijd door en won de vier meest prestigieuze literaire prijzen uit Scandinavië. Het boek verscheen in 26 landen.

Over Hars:

‘Uitmuntend. (...) Hoogst origineel, met fascinerende personages en uitzonderlijk goed geschreven.’
NRC HANDELSBLAD ?????

‘Een van de meest bevreemdende romans van het jaar. Hars grijpt je zo bij de lurven dat je het nooit meer vergeet.’
DE STANDAARD *****

‘Magistraal. (...) Dé Scandinavische thriller van deze zomer.’
DE TELEGRAAF *****

‘Een macaber sprookje. (...) Het obsessieve verhaal, de grimmige setting en de onverwachte humor doen denken aan Stephen King.’
KNACK ****

Toon details

Recensies (14)

Meer recensies

Schrijf een recensie

Is Beest het boek voor jouw Reading Challenge?
Op naar de challenge

Populaire boeken in hetzelfde genre

Boeken van dezelfde auteur

Gesponsord

Leen (27) zit gevangen in een kelder. Pas als hij zelf begrijpt waarom, zal zijn moeder hem vrijlaten. Literaire thriller. Spannend en aangrijpend. Vakantietip!

Stemmen laat de kracht van taal laat zien. Bijzonder knap hoe Boekwijt erin slaagt warmte en kou en hoop en verdriet in enkele zinnen te vangen.

Reageren op Beest

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie.