Meer dan 5,6 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

De Bende van Venlo

Deel 1&2 in een boek!

"Van God los", heet de film die over de Bende van Venlo is gemaakt. En dat waren ze, Frenky P. en zijn bloedbroeder Sanny P., Marcel, Sjakie en Astrid. In het midden van de jaren negentig pleegden ze brute roofovervallen en laffe moorden, onder aanvoering van volkse Frenky en burger-Sanny. Maar wie deed wat en hoeveel slachtoffers maakten ze? Is het er "maar" één zoals ze zelf zeggen, of maakten ze minstens zeven slachtoffers, zoals justitie wil doen geloven? Het boek "De bende van Venlo, deel 1," dat in 1996 verscheen, geeft een nauwgezette reconstructie van de gebeurtenissen.

Maar ook in de jaren daarna is 'de bende' altijd in het nieuws gebleven, ook al werkte geen van de leden mee aan publiciteit. Hoe ging het verder met Astrid, het liegende vriendinnetje van Frenky. Met de fantasierijke junks Sjakie en Marcel. Met het verwende advocatenzoontje Sanny, met Frenky's broertje Dennis en vooral: met Frenky zelf. Hij is als enige tot levenslang veroordeeld. Nooit eerder gaf hij een interview, maar voor Valerie Lempereur maakte hij een uitzondering. Een persoonlijk bezoek in de gevangenis was helaas niet mogelijk, maar hij kon wel urenlang met haar bellen.

De bende van Venlo twaalf jaar later: schrijnend en aangrijpend. De wonden zijn nog niet geheeld.

Toon details

Schrijf een recensie

Is De Bende van Venlo het boek voor jouw Reading Challenge?
Op naar de challenge

Populaire boeken in hetzelfde genre

Boeken van dezelfde auteur

Gesponsord

Leen (27) zit gevangen in een kelder. Pas als hij zelf begrijpt waarom, zal zijn moeder hem vrijlaten. Literaire thriller. Spannend en aangrijpend. Vakantietip!

Stemmen laat de kracht van taal laat zien. Bijzonder knap hoe Boekwijt erin slaagt warmte en kou en hoop en verdriet in enkele zinnen te vangen.

Reageren op De Bende van Venlo

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie.