Benedenwereld
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 15 4 7 3 1 2 0 1 1

Benedenwereld

24

Gelezen 28 Aan het lezen 5 Wil ik lezen 51 Favoriet 6 Recensies 1
Non-fictie Artikelen 1 Newsroom 1   Topics 0

‘We weten zo weinig van de werelden onder onze voeten. Kijk op een heldere nacht omhoog en je ziet het licht van sterren meer dan duizenden triljoenen kilometers van ons vandaan. Kijk naar beneden en je blik stuit op topgrond, tegel of teen…’
Benedenwereld, is een reis naar de materiële, mythologische en herinnerde wereld onder onze voeten. Centraal staat de vraag of we goede erflaters zijn. Zorgen we goed genoeg voor de aarde? Wat halen we uit haar, wat leren we van haar, welke fossiele resten laten we achter?
Macfarlane neemt ons mee naar de ijsblauwe diepten van de gletsjers van IJsland, naar de ondergrondse netwerken waarmee bomen met elkaar communiceren, naar grafmonumenten uit de bronstijd, naar rotsschilderingen in verre arctische grotten. Benedenwereld is een reis naar de diepe tijd van het verleden en naar de toekomst van onze planeet. Het bestrijkt de hele wereld en toont de onontkoombare gevolgen van ons handelen. In een onderzoekslaboratorium op anderhalve kilometer diepte betrappen we de oorsprong van het universum en we gaan naar een ruimte waar ons kernafval de komende vijfhonderdduizend jaar zal zijn opgeslagen. Wat doen wij met de aarde, wat doet de aarde met ons? Benedenwereld is veelomvattend en krachtig, een nieuw hoofdstuk in Macfarlanes lange zoektocht naar de relatie tussen het landschap en het menselijk hart.

+


Genre
Literaire non-fictie
Literaire non-fictie algemeen
Aantal pagina’s
400
Uitgeverij
Athenaeum
Eerste editie
14 mei 2019
Laatste editie
14 mei 2019
ISBN
9789025309893 , 9789025309909 , 9789025312367
Boekinformatie wijzigen


Recensies (1)

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Benedenwereld

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken