Bijna een vader
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 1 4 9 3 6 2 0 1 0
NRC:

Bijna een vader

16

Gelezen 17 Aan het lezen 2 Wil ik lezen 39 Favoriet 0 Recensies 4
Literatuur & Romans Newsroom 1 Spots 1   Topics 0

Niet langer zullen Gonzalo en Carla heimelijk met elkaar vozen onder dezelfde poncho, nauwelijks afgeschermd van de moeder die in dezelfde kamer tv kijkt. Hun puberliefde wordt in de kiem gesmoord. Maar als Gonzalo haar na negen jaar terugziet, krijgt hij een tweede kans. En mét haar een opgave, namelijk vader zijn. Want terwijl hij zich in de tussentijd verloor aan de poëzie, heeft Carla een zoon gekregen. En al is Gonzalo niet diens biologische vader, hij moet en zal het beter doen dan de nutteloze mannen uit zijn eigen familie.

Helemaal wil dat echter niet lukken, Gonzalo is en blijft ‘bijna een vader’. Wanneer hij eindelijk een dichtbundel weet te publiceren, verliest hij de vaderambities uit het oog, en ook zijn zoon. Het duurt achttien jaar voordat er weer enige hoop gloort op een hereniging. De appel blijkt niet ver van de boom te zijn gevallen, want ook de jongen is verzot op poëzie. Bijna een vader is een roman over het gewicht van liefde, over vaderschap en de tragikomische bevrijdingsstrijd van een man die iets heel anders had verwacht van het leven.

+


Genre
Literatuur & Romans
Vertaalde literaire roman, novelle
Aantal pagina’s
454
Uitgeverij
Meridiaan Uitgevers
Eerste editie
12 oktober 2021
Laatste editie
12 oktober 2021
ISBN
9789493169418 , 9789493169425


Boekinformatie wijzigen


Recensies (4)

Keuze van de redactie
Marieke Hebban Recensent

Ontroerend familieverhaal voor liefhebbers van Chileense dichters

door: Marieke 1 reactie 3 likes ebook

De originele Spaanse titel van Bijna een vader is Poeta chileno: Chileense dichter. Deze titel dekt de lading van het boek: de Chileense auteur Alejandro Zambra (1975) neemt ons mee naar Santiago en stelt ons voor aan dichtende personages, poëzieliefhebbers, ploeterende poëten en aspirant...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Bijna een vader

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken