Advertentie
Binnen bij bol.com
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 3 4 22 3 18 2 7 1 0

Binnen bij bol.com

50

Gelezen 56 Aan het lezen 1 Wil ik lezen 8 Favoriet 0 Recensies 2
Non-fictie Spots 1   Topics 0

‘Welkom in het Waalwijkse distributiecentrum van ’s lands grootste webwinkel: bol.com. Hier werk ik. Ik doe dat omdat ik wil weten wat er gebeurt als je om vijf minuten voor middernacht besluit dat je de volgende dag een stofzuiger of gourmetstel nodig hebt. Wie zijn die mensen die ervoor zorgen dat jij je pakketje thuis krijgt? Wat zijn de consequenties van onze collectieve verslaving aan online shoppen?’
In Binnen bij bol.com schrijft Jeroen van Bergeijk over zijn undercoverwerkzaamheden in het distributiecentrum van bol.com en zijn verblijf op vakantiepark De Droomgaard, waar veel van de (vooral Oost-Europese) werknemers van het distributiecentrum wonen. Hij schetst niet alleen het bestaan van arbeidsmigranten in Nederland, maar werpt ook licht op de uitwassen van de consumptiemaatschappij: onze vraag naar allerhande spullen, die we zo snel mogelijk thuisbezorgd willen krijgen én (al dan niet gebruikt) kunnen retourneren, houdt de miserabele leef- en arbeidsomstandigheden in stand.

+


Genre
Literaire non-fictie
Literaire non-fictie algemeen
Aantal pagina’s
132
Uitgeverij
Querido Fosfor
Eerste editie
04 juni 2019
Laatste editie
05 november 2019
ISBN
9789021418124 , 9789021418131


Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners


Recensies (2)

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Binnen bij bol.com

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.