Advertentie
Bloemkool met Houmous

Bloemkool met Houmous

0
Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
Junior   Topics 0
Een AZC ergens in Nederland waar gevluchte kinderen met hun ouders verblijven. Elk kind draagt de verschrikkingen van het vaderland en de vlucht met zich mee. De kinderen gaan in het AZC naar school en ontdekken samen met juf Martine Nederland. Hun ouders raken in de put door heimwee, onzekerheid, die onbegrijpelijke taal, inburgering en procedures. De ontdekkingsreis van de kinderen – Xiara uit China, Fathi uit Afghanistan en Jamila uit Eritrea – leidt tot steeds meer interessante en grootse projecten. Maar steeds slaat die onzekerheid toe: blijven of terug? Er moet iets gebeuren!
Aan de rand van het dorp staat een verlaten melkfabriek. Er is een ontwerpwedstrijd uitgeschreven en via via komen de kinderen en de juf in contact met een groepje architecten die een plan heeft: een Wereld Warenhuis met een Wereld Keuken. Het ultieme plan om de onzekerheid te overwinnen en een nieuwe toekomst in Nederland te bouwen. Maar die wedstrijd is nog niet zomaar gewonnen. Niet alleen de kinderen moeten alles uit de kast halen om de wedstrijd te winnen, ook alle andere bewoners van het AZC en zelfs de dorpelingen moeten alle zeilen bijzetten.
Of dit verhaal echt gebeurd is? Ik hoop het maar!
Genre
Kind & Jeugd
Fictie kinder- en jeugdboeken algemeen
Aantal pagina’s
111
Uitgeverij
Brave New Books
Laatste editie
29 september 2016
ISBN
9789402154580
+

Boekinformatie wijzigen

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic