Advertentie

Boeh!

0

Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
  Topics 0
Als feministisch en antiracistisch collectief strijdt BOEH! (Baas Over Eigen Hoofd!) voor het recht op zelfbeschikking van iedere vrouw over haar eigen doen en laten, over haar lichaam en leven. Het recht om in alle vrijheid zelf de keuze te maken om al dan niet een hoofddoek te dragen staat daarbij centraal. Ontstaan uit de protestactie tegen het Antwerpse hoofddoekenverbod voor stadsambtenaren in 2007, heeft BOEH! als feitelijke vereniging van vrijwilligers een unieke positie ingenomen in de intersectionele emancipatiestrijd van vrouwen van kleur en vrouwen die tot een religieuze minderheid behoren. Dit boek kijkt terug op dat afgelegde parcours waarin de organisatie naast het opzetten van vernuftige sensibiliseringsacties ook juridische acties ondernam tegen de schending van het recht van vrouwen op de uitoefening van hun religieuze vrijheid. Aan de hand van inspirerende essays, literaire bijdragen en illustraties blikt het boek terug op dat verleden en kijkt het vooruit naar de toekomst.

Met bijdragen van Aya Sabi, Amina Belorf, Anissa El Boujdaini, Yousra Benfquih, Fikry El Azzouzi, Samira Saleh, Rachida Lamrabet, Sarah Bracke, Nella van den Brandt, Samira Azabar, Ida Dequeecker, Anna Vleeshouwers, Sarah El Massaoudi ...
+


Genre
Mens & Maatschappij
Mens en maatschappij algemeen
Aantal pagina’s
260
Uitgeverij
Epo, Uitgeverij
Eerste editie
31 mei 2021
Laatste editie
31 mei 2021
ISBN
9789462673007


Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners

Advertentie


Reacties op: Boeh!

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.