Advertentie

Brieven aan Baudet

0

Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
Non-fictie   Topics 0
Begin 2019 gaf Rutger, filosoof en docent Sociale Studies, zichzelf aan bij het meldpunt voor verdachte docenten dat het Forum voor Democratie vlak daarvoor had opgezet. Hij deed dit met een vrij uitgebreide brief waarin hij partijleider Thierry Baudet vooral veel vragen stelde over zijn mensbeeld, zijn visie op het leven en wilde weten waarom empathie, solidariteit, verdraagzaamheid en emancipatie ineens verdachte termen lijken te zijn. Hoewel hier geen antwoord op kwam bleef Rutger Baudet brieven schrijven over racisme, de vermeende aanval op de natiestaat, betweterigheid, angsten, vrouwen, Israël, homoseksualiteit, de banden met Moskou, de misplaatste tweet over de Marokkaanse conducteurs, de val en doorstart van zijn partij, zijn appgedrag en nog tal van andere onderwerpen.

Deze brieven zijn hier gebundeld en geven tezamen een even intrigerend als onthutsend beeld van een van de populairste politici van dit moment. Rutger zit Baudet op de hielen en fileert diens denkbeelden en persoonlijkheid tot op het bot. Dit alles maakt deze brieven aan Baudet een pamflet dat iedereen zou moeten lezen die de rechtsstaat liefheeft en zich niet door angst wil laten regeren
+


Genre
Geschiedenis & Politiek
Politieke geschiedenis en geschiedenis van de internationale betrekkingen
Aantal pagina’s
125
Uitgeverij
Brave New Books
Eerste editie
17 februari 2021
Laatste editie
17 februari 2021
ISBN
9789464188813


Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners

Advertentie


Reacties op: Brieven aan Baudet

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.