Advertentie
Brokstukken verleden
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 0 4 1 3 0 2 0 1 0

Brokstukken verleden

1

Gelezen 1 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 2 Favoriet 0 Recensies 0
Non-fictie   Topics 0
Gerhard De Witte wordt in de jaren ’50 geboren in een door de oorlog verwoest Keulen. Wanneer zijn gezin enkele jaren later naar Wetteren verhuist, krijgen hij en zijn Duitse moeder het zwaar te verduren. Als uitlaatklep voor de pesterijen en het gedwongen stilzitten op school, begint hij steeds meer te sporten.

Wanneer een ziekte hem als jonge twintiger met een blijvende handicap opzadelt, begint hij nog fanatieker aan sport te doen. Hij verzamelt Belgische records en medailles in verschillende disciplines. Hij trekt ook twee keer naar de Paralympische Spelen.

Zonder er een cent aan te verdienen gaat hij steeds zwaardere uitdagingen aan. Eigenwijs als hij is, botst hij regelmatig met de mensen om hem heen. Maar doorheen de jaren groeit ook het respect voor zijn doorzettingsvermogen en bouwt hij een trouwe fanclub op.

Dit is letterlijk en figuurlijk een verhaal van vallen en opstaan. Een opmerkelijk levensverhaal van een koppige man die zich niet wil neerleggen bij beperkingen maar de grenzen van zijn mogelijkheden wil aftasten en verleggen.

Geert Torremans is freelance journalist en sociaal werker. Voor dit boek voerde hij urenlange gesprekken met Gerhard en dook in de geschiedenis van de gehandicaptensport.
+


Genre
Lifestyle & Vrije tijd
Sportbiografieen
Aantal pagina’s
100
Uitgeverij
NEVELLAND VZW
Eerste editie
06 januari 2020
Laatste editie
15 maart 2020
ISBN
9789492944986


Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partnersReacties op: Brokstukken verleden

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken