Meer dan 4,2 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Bruid van de bergen
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 11 4 21 3 24 2 3 1 4

Bruid van de bergen

63

Gelezen 72 Aan het lezen 3 Wil ik lezen 97 Favoriet 2 Recensies 3
Literatuur & Romans Artikelen 1 Spots 2   Topics 0

Kristen Heitzmann schetst met de historische roman ‘Bruid van de bergen’ een intens en onverwacht liefdesverhaal tegen het prachtige decor van Colorado’s overweldigende natuur.

Colorado, 1870. Desi Brennan groeit op in een land dat herstellende is van de Amerikaanse Burgeroorlog. Ze verlangt naar vrede die verder voert: volledige vrijheid van slaven en indianen. Ze botst dan ook flink met de rijke nieuwkomer Remy Montgomery, die nog steeds slaven voor hem laat werken en vindt dat indianen in reservaten thuishoren. Maar als hij haar familie helpt na een overval door bandieten, kan Desi niet anders dan Remy het voordeel van de twijfel gunnen en haar liefde voor hem erkennen. Dan keert Remy terug van een lange reis met een kersverse bruid aan zijn zijde. Eenzaam stort Desi zich op haar werk voor haar vaders krant, en verzint ze met haar vader een list om de leider van de bandieten in de val te lokken. Hun plan loopt gruwelijk uit de hand als Desi wordt ontvoerd. Alleen als haar vader zichzelf uitlevert aan de bende, wordt haar leven gespaard.

+


Genre
Literatuur & Romans
Historische roman (populair)
Serie
Land van de gouden rivieren (1)
Vertaald door
Evelyn van Bilsen
Aantal pagina’s
416
Uitgeverij
Kok
Eerste editie
16 april 2019
Laatste editie
12 april 2019
ISBN
9789043531344 , 9789043531351
Boekinformatie wijzigen
1 keer bewerkt, laatste bewerking door Hebban lezer
Rapporteer deze bijdrage


Recensies (3)

Keuze van de redactie
Marieke Scheers Hebban Recensent

Sfeervolle en avontuurlijke historische roman

door: Marieke Scheers 1 reactie 2 likes

Kristen Heitzman (1959) woont in Colorado, is schrijfster van christelijke feelgood en historische romans, maar ze schrijft ook thrillers en drama. In 2013 won ze de Christy Award met haar boek The breath of dawn, dat in het Nederlands is uitgegeven als De Schuilplaats (2013). Bruid van de bergen...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Bruid van de bergen

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken