Advertentie

Cheese!

0
Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
Literatuur & Romans   Topics 0
Waar gaat Cheese! over? Daarover kunnen we beter Charlotte Mutsaers zelf aan het woord laten:
'Cheese! is de parelende lach van een boer die kiespijn heeft, en in dit geval is die boer een twaalfjarig meisje. Cheese! geeft uitdrukking aan de ontzetting die menig kind bevangt zodra de puberteit zich op komt dringen. Het beschrijft het moment dat een meisje radeloos op de drempel staat. Plots bemerkt zij dat haar speelgoed zijn betekenis verliest. Dat belangrijke personen afnemen in gewicht. Dat de gloed van alles valt. En dat de belangstelling voor haar onderbroek ineens is toegenomen. Het drama van: Wat moet ik nu met al mijn knuffelbeesten, ik kan ze toch moeilijk weggooien.
Deze breuk heeft mij op die leeftijd erg gefascineerd en verdroten. Vandaar dat ik hem zonder enige vorm van volwassen reflectie, laat staan van cynisme heb willen weergeven. Het kan zijn dat dit hypersensibel overkomt, maar mag een twaalfjarig meisje hypersensibel zijn ? Cheese!'
Cheese! is een aangrijpende monoloog waarvoor de schrijfster in de huid is gekropen van een twaalfjarig meisje. Het is in korte muzikale zinnen geschreven.
Het boek verschijnt in een bijzondere dubbeleditie, samen met een cd waarop Mutsaers Cheese! integraal voorleest. Een garantie voor puur lees-, luister- en, vanwege de beeldende taal, zelfs kijkgenot...
De pers over haar laatste boek Bont:
"Weer verrast de schrijfster ons met wonderlijke verhalen... een groot literair genot." - De Volkskrant
"Zestig jaar? Wat mij betreft blijft Charlotte Mutsaers voor eeuwig jong." - Anthony Mertens in HP/De Tijd
Genre
Literatuur & Romans
Aantal pagina’s
48
Uitgeverij
Rubinstein Publishing
ISBN
9789054440789
+

Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie E-book prijsvergelijker

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic