Advertentie

Coltkoning

1

Gelezen 1 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
Thrillers & Spanning   Topics 0
De acht stoere knapen van overste Sinclair treden maar zelden tezamen en in vereniging op. De aard van hun bezigheden verzekert over het algemeen het meeste succes als zij onopvallend als enkelingen op jacht gaan. Maar er zijn uitzonderingen en een daarvan is de poging van een geraffineerde bandiet, die zichzelf de generaalsrang toegekend heeft om door middel van een staatsgreep de macht en de staatsschatten van het roerige Mexico in handen te krijgen. De regering der Verenigde Staten kan er zich officieel niet mee bemoeien, maar er staan grote internationale belangen op het spel en daarom zet men de volledige G-afdeling van de Veiligheidsdienst in, tegen generaal Guardas. Het wordt de roemruchtigste onderneming van het span, dat te doen krijgt met wapensmokkel, ronselarij, moord, spionage, en de grofste krachtpatserij in het land van de cactussen, de lepralijders en de revoluties aan de lopende band, dat het Mexico van een halve eeuw geleden was. Ongelooflijk is een woord, dat bij het volgen van deze gebeurtenissen telkens weer in het bewustzijn van de lezer opduiken, maar in deze wereld van bandietisme en primitieve politiek is - was althans - schier alles mogelijk tot het uitspelen van een melaatsenkolonie in de strijd om de macht toe.

En Samuel Colt, de uitvinder van de beroemde automatische revolver, wiens levensloop in dit verhaal een belangrijke rol speelt, werd niet voor niets achtervolgd door schuldbewustzijn bij de gedachte aan het gebruik, dat misdadige elementen van zijn constructie maakten.
+


Genre
Thrillers & Spanning
Serie
Conny Coll 10
Aantal pagina’s
160
Eerste editie
01 januari 1980
ISBN
9789063178123


Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partnersReacties op: Coltkoning

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken