Advertentie
Compassie in je leven - herziening

Compassie in je leven - herziening

0
Rank 9784 Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 1 Favoriet 0 Recensies 0
Non-fictie   Topics 0
Elk mens beschikt over het vermogen tot compassie
Compassie of mededogen is het vermogen ons betrokken te voelen bij pijn en lijden - van onszelf en van anderen. Het gaat samen met de bereidheid ons in te zetten om dit lijden te verlichten en te voorkomen. Elk mens beschikt over het vermogen tot compassie en kan dit vermogen verder ontwikkelen en verdiepen met compassietraining.

Hulpboek met meditatieoefeningen
Compassie in je leven bevat een compassietraining die bestaat uit acht stappen, met daarbij 28 meditatieoefeningen en werkbladen. Deze volledig herziene editie bevat nieuwe en verbeterde oefeningen en thema's, gebaseerd op recente publicaties en de ervaring van het werken met de Mindfulness-Based Compassionate Living (MBCL) training. Het programma is wetenschappelijk onderbouwd en geïnspireerd door het werk van onder meer Paul Gilbert, Barbara Fredrickson, Christopher Germer en Kristin Neff.

'Hun boek leidt ons door het landschap van ons dagelijkse leven en biedt nieuwe perspectieven. Het nodigt ons uit eerst te lezen, dan te reflecteren en dan te oefenen. [...] In diepe dankbaarheid aan Frits en Erik voor al hun werk, kan ik je dit boek van harte aanbevelen. - Mark Williams, Emeritus Hoogleraar Klinische Psychologie en mede-ontwikkelaar van het MBCT-programma, Oxford Universiteit, Verenigd Koninkrijk
Genre
Gezondheid & Psychologie
Uitgeverij
Boom
Laatste editie
23 november 2019
ISBN
9789024426447
+

Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic