Advertentie

Concert in mineur

0

Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 3 Favoriet 0 Recensies 0
Thrillers & Spanning   Topics 0
Wanneer de pauze van een uitverkochte muziekuitvoering in concertgebouw De Vereeniging is afgelopen, wordt de dirigent, Peter Polak, dood aangetroffen in de kamer waar hij zich voorbereidde op het tweede deel van het concert. Zelfmoord wordt niet uitgesloten, maar zeer onwaarschijnlijk geacht. Het lijkt erop dat de maestro is vermoord, maar hoe dat gebeurd kan zijn, is een raadsel. De dirigent zat alleen in zijn kamer, met voor de deur een bewaker die ervoor moest zorgen dat hij niet werd gestoord. Joost Ternate, privédetective, wordt gevraagd mee te helpen bij het politieonderzoek en leert successievelijk de mensen kennen die mogelijk betrokken kunnen zijn, zoals enkele oude en goede vrienden van de dirigent, die wonen in een kapitale boerderij in Groesbeek, en de weduwe en volwassen zoon van Peter Polak. Het is een moeilijk onderzoek, omdat bijna iedereen wel een goede reden lijkt te hebben om de beroemde dirigent uit de weg te ruimen.

Na een carrière aan de Radboud Universiteit van Nijmegen, waarbij zijn leven werd gevuld met wetenschappelijk onderzoek en onderwijs, begon Walther van Venrooij met het schrijven van fictie, eerst voor kinderen, daarna voor volwassenen. In 2016 verscheen zijn eerste misdaadroman, Brieven uit de Hemel, met inspecteur Joost Ternate in de hoofdrol. In 2017 verscheen het vervolg, Aranea (boek JT2), nog in datzelfde jaar gevolgd door JT3: De Japanner. In 2018 kwam JT4 uit (Nora E.), gevolgd door JT5: De cruise van de familie Larousse (2019).
+


Genre
Thrillers & Spanning
Spannende boeken algemeen
Aantal pagina’s
208
Uitgeverij
Uitgeverij Elikser B.V.
Eerste editie
16 oktober 2020
Laatste editie
16 oktober 2020
ISBN
9789463652728


Boekinformatie wijzigen

Advertentie


Reacties op: Concert in mineur

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.