Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

De koster en de kapelaan

In dit zevende JT-boek krijgt Joost Ternate te maken met een kapelaan die zijn eigen overlijdensadvertentie zag staan in De Gelderlander. Deze onderpastoor uit Groningen wil uitgezocht hebben wat hierachter zit, want hij heeft geen tweelingbroer noch familie in Nijmegen waar de overledene als kerkbewaarder (koster) werkzaam was. JT neemt de opdracht aan, niet wetend dat hij hierdoor in een misbruikaffaire op een seminarie verwikkeld zal raken. Daarnaast krijgt hij nog te maken met de rituele moord op een zus van de koster. Als alle losse eindjes met elkaar verbonden zijn en hij tevreden terugkijkt op deze zaken, blijkt toch dat het anders zit dan hij aanvankelijk dacht.

Na een carrière aan de Radboud Universiteit van Nijmegen, waarbij zijn leven werd gevuld met wetenschappelijk onderzoek en onderwijs, begon Walther van Venrooij met het schrijven van fictie, eerst voor kinderen, daarna voor volwassenen. In 2016 verscheen zijn eerste misdaadroman, Brieven uit de Hemel, met inspecteur Joost Ternate in de hoofdrol. In 2017 verscheen het vervolg, Aranea (boek JT2), nog in datzelfde jaar gevolgd door JT3: De Japanner. In 2018 kwam JT4 uit (Nora E.), gevolgd door JT5: De cruise van de familie Larousse (2019) en in 2020 Concert in mineur.

Toon details

Recensies (1)

Schrijf een recensie

Is De koster en de kapelaan het boek voor jouw Reading Challenge?
Op naar de challenge

Populaire boeken in hetzelfde genre

Boeken van dezelfde auteur

Reageren op De koster en de kapelaan

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie.