Cremation criminelle
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 0 4 2 3 3 2 0 1 0
VN:

Cremation criminelle

5

Gelezen 5 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 5 Favoriet 0 Recensies 4
Thrillers & Spanning Artikelen 1   Topics 0

De regionale hoofdstad Limoges is het podium waarop de problemen waar heel Frankrijk mee worstelt zich afspelen: economische onzekerheid, aanscherpende raciale en religieuze tegenstellingen, politieke verkokering. De samenstelling van de afdeling 'zware criminaliteit' van de plaatselijke politie weerspiegelt de complexiteit van de moderne multiculturele samenleving: een oudere Franse chef die wordt geassisteerd door jonge rechercheurs, een van Nederlandse en een van Algerijnse komaf. Tegen het decor van de laatste presidentsverkiezingen worden zij in een tijdsbestek van enkele weken geconfronteerd met drie op zichzelf staande zaken - waarvan twee ook werkelijk zijn gebeurd.
De eerste zaak speelt rond een halfverkoold lijk dat in een oven van een koekfabriek wordt aangetroffen. Terwijl het eerste onderzoek nog volop loopt, valt de tweede dode bij een moordaanslag op een ex-priester die aan de rafelrand van een piepklein gehucht wordt gepleegd. Bij de derde zaak gaat het om de ontsporing van een kleine straatcrimineel, die in een vlaag van dolle drift een scheikundeleraar doodschiet.

Barend Toet (1947) richtte in 1971 Muziekkrant Oor op, en leidde 10 jaar de succesvolle uitgeverij 'Jongerenmedia'. In 2011 verscheen het autobiografische boek 'Keihard & Swingend' over deze dynamische periode in Toets leven. Eerder schreef Barend Toet de misdaadromans Het Kathmandu Komplot en Infrarood.
Krijn de Best (IJmuiden, 1952). Hij schreef tot voor kort vooral artikelen en vak- en studieboeken op het gebied van psychologie, management en marketing. De Best maakte zijn debuut als fictie-auteur met een reeks Cura-crime thrillers. De inspiratie deed hij op tijdens zijn verblijf op de Nederlandse Antillen. Sinds 2000 woont hij in Frankrijk. Hij is verbonden aan de universiteit van Limoges en is wethouder in zijn woonplaats op het Franse platteland.

+


Genre
Thrillers & Spanning
Spannende boeken algemeen
Uitgeverij
Uitgeverij Ellessy
Eerste editie
23 oktober 2014
Laatste editie
15 oktober 2014
ISBN
9789086602575


Boekinformatie wijzigen


Recensies (4)

Keuze van de redactie
Joop Liefaard Hebban Recensent

Een geslaagde misdaadroman die stemt tot nadenken

door: Joop Liefaard 1 like

Het schrijversduo Toet & De Best bestaat uit de Barend Toet die in 1971 de muziekkrant Oor oprichtte en een aantal thrillers schreef zoals Het Kathmandu komplot  en Infrarood  en Krijn de Best (1952) die psychologie studeerde en naast veel vakliteratuur, de Cura-crimethrillers  op zijn naam heeft...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Cremation criminelle

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken