Advertentie

Crisis en controle

0

Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 2 Favoriet 0 Recensies 0
Non-fictie   Topics 0
Boze boeren, opstandige vissers, varkenspest, mond-en-klauwzeer, de reorganisatie van het UWV, de moord op Theo van Gogh, terrorisme, MH17, aardbevingen in Groningen, tbs’er Michael P. In de ruim veertig jaar dat Tjibbe Joustra als bestuurder in de publieke sector werkzaam was, maakte hij crisis na crisis mee. Covid-19, het coronavirus dat vanaf februari 2020 wereldwijd om zich heen greep, was een van de eerste crises waarbij hij niet actief was betrokken. Hoewel hij over de aanpak ervan wel een mening heeft.
Een biografie vindt hij pretentieus – ‘ik ben Churchill niet’. Memoires klinkt te romantisch. Beschouwingen zijn het, de in dit boek opgetekende observaties. Lessons learned, zoals hij het zelf noemt. Joustra wil de publieke zaak van binnenuit beschrijven. Niet vanuit bestuurskundig perspectief, maar vanuit zijn eigen ervaring. Hoe ga je om met een crisis? Wat is de verhouding tussen een minister en zijn ambtelijke staf? Wat is de rol van de volksvertegenwoordiging? Hoe ga je om met de pers? Maar ook: hoe krabbel je op als je bent gevallen?
Op basis van persoonlijke gesprekken kijkt Joustra terug op zijn indrukwekkende carrière.


Tjibbe Joustra is bestuurder en voormalig topambtenaar. Hij was onder meer Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en voorzitter van de Onderzoeksraad voor Veiligheid. Crisis en controle is tot stand gekomen in samenwerking met schrijver Miek Smilde. Eerder schreef zij in opdracht van de Onderzoeksraad voor Veiligheid het boek MH17. Onderzoek, feiten, verhalen (2015).
+


Genre
Literaire non-fictie
Literaire non-fictie algemeen
Aantal pagina’s
224
Uitgeverij
Prometheus
Eerste editie
28 april 2021
Laatste editie
29 april 2021
ISBN
9789044647365 , 9789044647372


Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partnersReacties op: Crisis en controle

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken