Meer dan 4,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
De afgrond
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 2 4 0 3 1 2 0 1 0

De afgrond

3

Gelezen 4 Aan het lezen 1 Wil ik lezen 9 Favoriet 0 Recensies 0
Non-fictie   Topics 0

Bestsellerauteur Max Hastings biedt een welkom herzien oordeel over een van de boeiendste en spannendste internationale gebeurtenissen uit de moderne geschiedenis: de Cubacrisis. Hij schrijft een verhaal dat zich concentreert op mensen en daarbij de houding en het gedrag onderzoekt van Russen, Cubanen, Amerikanen en een doodsbange wereld die de gebeurtenissen op de voet volgde.
In De afgrond richt Max Hastings zijn vizier op een van de beangstigendste gebeurtenissen van halverwege de twintigste eeuw: de dertien dagen in oktober 1962 toen de wereld op de rand van een atoomoorlog stond. Hastings bekijkt het conflict met een frisse blik en concentreert zich op de mensen in het middelpunt van de crisis: de Amerikaanse president John F. Kennedy, partijsecretaris en premier Nikita Chroesjtsjov, de Cubaanse premier Fidel Castro en hun adviseurs.
De afgrond combineert grondig onderzoek met Hastings vlijmscherpe inzichten, wat een menselijke geschiedenis oplevert die zich op een breed, kleurrijk doek ontvouwt. De handelingen gaan heen en weer tussen Moskou, Washington en Havana, waarbij Hastings de houding en het gedrag van de Sovjets, Cubanen en Amerikanen niet alleen beschrijft, maar ook probeert te verklaren. Daarbij maakt hij de spanning en doodsangst voelbaar van talloze onschuldige toeschouwers wier leven op het spel stond. In zijn beschouwingen over de afloop van deze gebeurtenissen laat hij zien dat de gevolgen van deze ernstige crisis nog altijd voelbaar zijn.
De afgrond, een indrukwekkend en meeslepend boek, vol met fascinerende details en verteld met veel flair, is geschiedschrijving op haar best.

+


Genre
Geschiedenis & Politiek
Geschiedenis algemeen
Aantal pagina’s
576
Uitgeverij
Hollands Diep
Eerste editie
18 oktober 2022
Laatste editie
18 oktober 2022
ISBN
9789048852727 , 9789048852734


Boekinformatie wijzigenReacties op: De afgrond

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.