Advertentie
De al te grote fantasie van Olivia Joules

De al te grote fantasie van Olivia Joules

48
Gelezen 78 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 10 Favoriet 1 Recensies 4
Literatuur & Romans Lijsten 1 Top25's 1   Topics 0

Ze is de vrouwelijke variant van James Bond: Olivia Joules, een journaliste met lef en fantasie, die zich ontpopt als een briljante meesterspion. Tijdens de presentatie van een nieuwe gezichtscrème waarover ze een artikel schrijft, ontmoet Olivia de maker van deze crème, de machtige Pierre Ferramo. Hij is een man met mysterieuze ogen, een goede smaak, exotische buitenhuizen en een dubieus Frans accent. Ferramo probeert Olivia te verleiden, maar ze wordt achterdochtig. Zou Ferramo een terrorist zijn, uit op de vernietiging van de westerse wereld, die zich verhult achter een gordijn van glitter en glamour? Of is deze gedachte het gevolg van haar rijke verbeeldingskracht? De al te grote fantasie van Olivia Joules is het hilarische, meeslepende verhaal van Olivia’s gevecht tegen het terrorisme. Gewapend met een hoedenspeld, haar vlijmscherpe geest en een speciale BH met afluisterapparatuur volgt zij haar intuïtie, van de hitte in Miami tot de palmbomen van L.A., van de glinsterende wateren van de Caribische Zee tot de woestijnen in het Midden-Oosten. Helen Fielding is geboren in Londen, waar ze tegenwoordig ook woont en werkt. Ze werkte meerder jaren voor de BBC, voordat zij zich ging bezighouden met activiteiten van hulporganisaties in Ethiopië en Sudan. Ze schrijft voor verschillende dagbladen. Van haar bestsellers Het dagboek van Bridget Jones en Het nieuwe dagboek van Bridget Jones werden wereldwijd miljoenen exemplaren verkocht. Na Het dagboek van Bridget Jones is men nu ook bezig aan de verfilming van haar Nieuwe dagboek van Bridget Jones. Andere titels van Helen Fielding: ‘Geloof, hoop en liefdadigheid’, ‘Het dagboek van Bridget Jones’ en ‘Het nieuwe dagboek van Bridget Jones’.

Genre
Literatuur & Romans
Vertaald door
T. Ram
Uitgeverij
Prometheus, Uitgeverij
Laatste editie
06 juli 2009
ISBN
9789044606553 , 9789057138027 , 9789044603910 , 9789048001279 , ...
+

Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Lezersrecensies (3)

Een chicklit spionageroman à la Bridget Jones

door: AnnemarieKruijt 1 like
Je moet onder een steen geleefd hebben als je niet weet wie Bridget Jones is. Je zou op zijn minst één van de films gezien moeten hebben. De eerste film is natuurlijk nog steeds de beste met een hilarische Renée Zellweger als Bridget, en oh mijn god, is dat Mr Darcy? Is dat mijn Mr Darcy uit de...

Recensie De al te grote fantasie van Olivia Joules

door: 1 like
Ik vond het een aardig boek. Qua inhoud was het niet realistisch, maar ik vond het wel grappig en vermakelijk. Kon niet tippen aan Bridget Jones (met name het eerste dagboek), maar ik heb het wel met plezier gelezen.

Recensie De al te grote fantasie van Olivia Joules

door: 1 like
Ik heb in mijn leven al niet zo veel chicklits gelezen, maar na dit boek was de liefde toch echt over. Ik vond het saai en zeker niet humoristisch beschreven. Ik weet dat er zeker ook goede chicklits bestaan voor de liefhebber, maar deze zou ik zeker niet aanbevelen, wat een flauwekul!

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook