STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 0 4 1 3 0 2 0 1 0

De allermooiste vestingsteden van Nederland

1

Gelezen 1 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
Non-fictie   Topics 0
50 BIJZONDERE VESTINGSTEDEN, GESELECTEERD OP CULTUREEL ERFGOED, HISTORISCHE WAARDE EN EIGENHEID.

Van het vlakke Groningen tot het Zuid-Limburgse heuvelland, de polders in de kop van Noord-Holland en het uitgestrekte rivierenland tot het kreken landschap in Zeeuws-Vlaanderen: eeuwenoude vestingsteden liggen als sterren van gras en steen verspreid door het land.

Historische stadjes met dikke muren, omarmd door groene stadswallen en met een beetje geluk oude kanonnen naast de stadspoort. Stuk voor stuk verrassen ze met gezellige pleintjes, wandelpaden over bastions en ravelijnen, spannende verhalen en prachtige uitzichten. De wallen en grachten zijn tegenwoordig vaak waardevolle natuurgebieden.

De 50 allermooiste vestingsteden van Nederland zijn zorgvuldig geselecteerd en de winnaar is door een jury van deskundigen gekozen: Gorinchem. Deze ster der vestingsteden ligt op een kruispunt van grote rivieren en maakte deel uit van de belangrijkste verdedigingslinies van Nederland.
+


Genre
Non-fictie
Aantal pagina’s
160
Uitgeverij
ANWB Media
Eerste editie
01 januari 2021
ISBN
9789018048013


Boekinformatie wijzigenReacties op: De allermooiste vestingsteden van Nederland

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken