Advertentie

De anatomie van dromen

0

Rank 5213 Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 4 Favoriet 0 Recensies 0
Literatuur & Romans   Topics 0

Een spannende en invoelende roman over de werking van dromen en wat er gebeurt als je die probeert te sturen

Wanneer Sylvie Patterson, een leerling van een kost-school in Californië, verliefd wordt op Gabe, een levendige maar ongrijpbare klasgenoot, wordt ze meegezogen in een experiment dat haar leven voorgoed verandert. Het schoolhoofd, Dr. Adrian Keller, is een charismatische wetenschapper die alles in de waagschaal stelt voor het onderzoek naar lucide dromen, en de mogelijke therapeutische werking ervan. In de zes jaar die volgen worden Sylvie en Gabe opgeslokt door het werk van deze Keller, en zij volgen hem door het hele land.

Als het onderzoek hen naar het Midwesten voert, raken ze verwikkeld in een complexe verhouding met hun mysterieuze buren, en Sylvie begint te twijfelen aan de ethische bedoelingen van Keller. Als ze de grens onderzoekt tussen wat echt is en wat niet, ontdekt ze dat ze niemand kan vertrouwen – ook zichzelf niet.

‘Een veelbelovend debuut.’ TIME

‘Raadselachtigheid zweeft tussen de regels in een groot deel van Benjamins boek, dat alle attributen van een thriller heeft, maar dat zichzelf vakkundig omzet in iets voornamers en, in zekere zin, methodischers: een studie van het grimmige karakter van opgroeien.’ The Washington Independent Review of Books

‘Een ontroerend liefdesverhaal met een onderhuidse spanning. Zinnen hebben een dromerig ritme. Een sluw, veelbelovend en ambitieus debuut.’ Publisher’s Weekly


+


Genre
Feelgood , Literatuur & Romans
Populaire fiction algemeen
Vertaalde literaire roman, novelle
Uitgeverij
J.M. Meulenhoff
Eerste editie
02 maart 2021
Laatste editie
02 maart 2021
ISBN
9789402316285 , 9789029094474


Boekinformatie wijzigen

Advertentie


Reacties op: De anatomie van dromen

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.