Meer dan 4,2 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
De bekentenis
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 34 4 100 3 55 2 4 1 2
VN:

De bekentenis

195

Gelezen 278 Aan het lezen 5 Wil ik lezen 105 Favoriet 4 Recensies 7
Thrillers & Spanning Artikelen 1 Lijsten 3   Topics 0

In 1998 ontvoert, verkracht en wurgt Travis Boyette de zeventienjarige Nicole Yarber, een highschool cheerleader uit het plaatsje Sloan in Texas. Hij verstopt het lichaam zodat het nooit gevonden zal worden en kijkt vervolgens toe hoe de politie een onschuldige jongen, Donté Drumm, arresteert. De openbaar aanklager is zeker van zijn zaak, maar het bewijs is zwak. Wanneer tegen alle verwachtingen in Donté toch wordt veroordeeld, haalt Travis opgelucht adem. Een onschuldige man verdwijnt achter de tralies, in afwachting van zijn executie, de dader gaat vrijuit.

Maar dat was negen jaar geleden...

Travis is net vrij uit de gevangenis, waar hij een straf uitzat voor een zedenmisdrijf, als hij hoort dat Donté over vier dagen geëxecuteerd zal worden. Kort geleden is bij Travis een hersentumor geconstateerd die op korte termijn een einde aan zijn leven zal maken. Omdat hij niks te verliezen heeft, besluit hij voor het eerst in zijn leven te doen wat goed is en de moord op Nicole te bekennen. Maar hoe kan iemand die schuldig is de politie, aanklagers, rechters en politici ervan overtuigen dat ze op het punt staan een onschuldig persoon te executeren?

Voor de flamboyante advocaat Robbie Flak, die al negen jaar lang probeert Donté Drumms onschuld te bewijzen, begint een race tegen de klok.

+


Genre
Thrillers & Spanning
Thriller
Oorspronkelijke titel
The Confession
Vertaald door
Hugo Kuipers
Aantal pagina’s
416
Uitgeverij
A.W. Bruna Uitgevers
Eerste editie
01 januari 1999
Laatste editie
11 juni 2013
ISBN
9783330091009 , 9789022998953 , 9789022998960


Boekinformatie wijzigen
1 keer bewerkt, laatste bewerking door Gerrit
Rapporteer deze bijdrage


Recensies (7)

Keuze van de redactie

Een ijzersterke toevoeging aan Grishams al reeds omvangrijke oeuvre

door: Kaj Peters 1 like

De doodstraf is als onderwerp een platgetreden terrein. Het is eigenlijk betrekkelijk simpel om kritiek op het systeem in een leesbare vorm te gieten: bedenk een onschuldige man, verzin er enkele louche bewindspersonen omheen en zet een bevlogen advocaat op de zaak die vervolgens in tijdnood komt...

Meer recensies

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: De bekentenis

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.