Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

De Berlijnse luchtbrug

Nieuwe, intrigerende interpretatie van de ontstaansperiode van de Koude Oorlog, waarin de Berlijnse luchtbrug een cruciale rol speelde.

Berlijn 1948: een verdeelde stad in een verdeeld land Europa. De verwoeste Duitse hoofdstad lag bijna 200 kilometer in het door de Sovjet-Unie gecontroleerde Oost-Duitsland. Stalin wilde de westerse geallieerden eruit hebben. De VS, Frankrijk en Engeland waren vastbesloten om te blijven, maar ze hadden niet meer dan drie smalle luchtcorridors die de stad met het Westen verbonden. De Sovjet-leider was ervan overtuigd dat hij Berlijns vastberadenheid kon breken door de aanvoer van voedsel en brandstof af te snijden.

De overtuiging dat een hersteld Duitsland de beste garantie bood tegen de verspreiding van het communisme in Europa deed de Britten en Amerikanen besluiten de meeste ambitieuze hulpoperatie ooit op te zetten. Gedurende elf maanden, van juni 1948 tot mei 1949 zetten zijn door middel van een luchtbrug een grootste humanitaire hulpoperatie ooit op van meer dan 300.000 vluchten waarmee meer dan 2 miljoen ton voorraden naar het belegerde Berlijn werden gevlogen. Een actie die de Koude Oorlog mede bepaalde.
Toon details

Schrijf een recensie

Is De Berlijnse luchtbrug het boek voor jouw Reading Challenge?
Op naar de challenge

Populaire boeken in hetzelfde genre

Boeken van dezelfde auteur

Gesponsord

Deze thriller trekt je razendsnel mee in een complot met onbetrouwbare staatslieden met hun eigen agenda's, internationale conflicten en hoogoplopende bedreigingen voor de samenleving.

Reageren op De Berlijnse luchtbrug

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie.