Advertentie

De burcht van duizend maagden

0

Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
Literatuur & Romans   Topics 0
Jehanne de Valois is de dochter van Louis XI, koning van Frankrijk. Hij veracht haar omdat ze fysiek te veel op hem lijkt en omdat ze een meisje is.
Jehanne wordt meer dan dertig jaar misbruikt als pion van de machthebbers. Ze slaagt er in om aan het begin van de 16e eeuw een vrouwenorde te stichten. De nonnen van deze orde gaven in de vorige eeuw aan duizenden meisjes, van eender welke komaf, opvoeding en onderwijs in Vlaanderen.

Malvien is een meisje van elf jaar. Ze woont in een landelijk dorp aan de rand van Brussel. In de helft van de jaren zestig van de vorige eeuw vertrekt ze naar het internaat van Heverlee, net zoals haar moeder, dertig jaar eerder. Malvien wordt volwassen in de zeer gesloten wereld van het internaat. Toch voeden de nonnen hun meisjes op tot zelfstandige en krachtige vrouwen, die met open vizier naar de wereld kijken.

'Auteur Myriam Zelderloo schreef op realistische wijze en met een vleugje humor over het leven van deze twee bijzondere, jonge vrouwen.
Ontdek in de BURCHT VAN DUIZEND MAAGDEN hoe hun verhalen ontroeren en uiteindelijk samenvloeien.' -Tekstvariant
+


Genre
Literatuur & Romans
Historische roman (populair)
Aantal pagina’s
302
Uitgeverij
Brave New Books
Eerste editie
06 november 2020
Laatste editie
06 november 2020
ISBN
9789464182132


Boekinformatie wijzigen

Advertentie


Reacties op: De burcht van duizend maagden

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.