De diepst verborgen herinnering van de mens
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 2 4 1 3 0 2 0 1 0

De diepst verborgen herinnering van de mens

3

Rank 185 Gelezen 3 Aan het lezen 13 Wil ik lezen 37 Favoriet 0 Recensies 0
Literatuur & Romans Artikelen 2   Topics 0   Leesclub

Een verloren gewaande cultklassieker, een spoorloze auteur: als de jonge Senegalese, in Parijs woonachtige schrijver Diégane een legendarische literaire klassieker uit 1938 in handen krijgt, moét hij de mysterieuze schrijver ervan zien te vinden. Deze T.C. Elimane werd na de verschijning van zijn roman als ‘de zwarte Rimbaud’ gevierd, maar na een schandaal en de daaropvolgende racistisch getinte haatcampagne is hij van de aardbodem verdwenen. De labyrintische zoektocht naar Elimane zal Diégane tachtig jaar later naar Senegal, Frankrijk en Argentinië voeren, in een verslavend verhaal dat verweven is met de complexe erfenis van het kolonialisme.

De diepst verborgen herinnering van de mens is een roman van een adembenemende vindingrijkheid waarin de onontkoombare keuze tussen schrijven en leven centraal staat, evenals het verlangen af te rekenen met de eeuwige confrontatie tussen Afrika en het Westen. Maar bovenal is het een liefdesverklaring aan de tijdloze kracht van literatuur.

+


Genre
Literatuur & Romans
Vertaalde literaire roman, novelle
Vertaald door
Jelle Noorman
Aantal pagina’s
464
Uitgeverij
Atlas Contact
Eerste editie
14 oktober 2022
Laatste editie
14 oktober 2022
ISBN
9789025472825


Boekinformatie wijzigenReacties op: De diepst verborgen herinnering van de mens

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken