Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

De dochter uit Parijs

Parijs, 1939. Elise en Juliette worden dikke vriendinnen op de dag dat ze elkaar ontmoeten in het prachtige Bois de Boulogne. Hoewel de oorlog Europa snel nadert, vermoedt geen van beide vrouwen dat hun leven op het punt staat onherroepelijk te veranderen.

Wanneer Elise een doelwit wordt van de Duitse bezetters, vertrouwt ze Juliette haar kostbaarste bezit toe: haar jonge dochter, die bevriend is met Juliettes eigen dochter. Maar tijdens een oorlog is het nergens veilig, zelfs niet in een rustige kleine boekwinkel zoals Juliettes Librairie des Rêves, en als hun buurt gebombardeerd wordt, valt Juliettes wereld uiteen.

Als de oorlog ten einde is keert Elise terug om zich te herenigen met haar dochter, maar bij aankomst ligt de boekhandel van haar vriendin in puin. Overlevende buren vertellen haar dat Juliette en een klein meisje het hebben overleefd. Maar welk van de twee meisjes – en wat gebeurde er in die laatste momenten voor het noodlot toesloeg? Juliette lijkt spoorloos verdwenen en heeft alle antwoorden met zich meegenomen. Elises wanhopige zoektocht om erachter te komen wat er met haar dochter is gebeurd, brengt haar uiteindelijk naar New York – en naar Juliette.

Toon details

Redactionele recensie

Recensies (9)

Meer recensies

Schrijf een recensie

Is De dochter uit Parijs het boek voor jouw Reading Challenge?
Op naar de challenge

Populaire boeken in hetzelfde genre

Boeken van dezelfde auteur

Reageren op De dochter uit Parijs

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie.