Advertentie
Een dichtbij verleden

Een dichtbij verleden

0
Rank 4454 Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 18 Favoriet 0 Recensies 0
Literatuur & Romans   Topics 0

Een aangrijpende roman over keuzes, moed en opoffering in het Frankrijk van de Tweede Wereldoorlog
Champagne, 1940. Inès en Michel genieten van hun wittebroodsweken in hun kasteel Maison Chauveau, als de Duitsers Frankrijk binnenvallen. Michel gebruikt zonder aarzelen zijn invloedrijke positie als hoofd van een beroemd champagnehuis om het verzet te helpen. Naarmate de bezetting voortduurt nemen ook de geruchten over het lot van de Joden toe en de Joodse Céline, een van Michels ondergeschikten, neemt een drastische beslissing om haar toekomst veilig te stellen. Als Inès vervolgens in contact komt met een nazi-collaborateur, brengen de twee vrouwen onbewust niet alleen het leven van hun geliefden in gevaar, maar zetten ze ook de toekomst van hun geliefde champagnehuis op het spel.
New York, 2019. Liv Kent heeft juist het dieptepunt van haar leven bereikt als opeens haar excentrieke Franse grootmoeder op de stoep staat. Ze eist dat Liv per direct met haar afreist naar Frankrijk. Onderweg vertelt Livs oma haar over de -tragische geschiedenis van Maison Chauveau, en ontdekt Liv dat ook in haar heden het verleden nooit ver weg is.
De pers over de boeken van Kristin Harmel

‘Een warme, meeslepende roman.’ Kirkus Reviews
‘Een aangrijpend verhaal over hoe je ondanks schuldgevoel en rouw opnieuw geluk kunt vinden.’ Booklist
‘Een meeslepend verhaal over generaties die worstelen om te overleven.’ Publishers Weekly

Genre
Literatuur & Romans
Aantal pagina’s
384
Uitgeverij
Boekerij
Laatste editie
11 februari 2020
ISBN
9789022588116 , 9789402314588
+

Boekinformatie wijzigen

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic