De dochters van Fontana
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 90 4 97 3 40 2 2 1 1

De dochters van Fontana

230

Gelezen 245 Aan het lezen 5 Wil ik lezen 303 Favoriet 21 Recensies 8
Feelgood Artikelen 5 Newsroom 1 Lijsten 1 Spots 8   Topics 0

De bijna tachtigjarige Paulina Fontana, bij iedereen bekend als Poppy, neemt haar achternichtjes Emilia en Lucy mee naar de Amalfi-kust om haar geboorteplaats te bezoeken. Eenmaal in Italië aangekomen zegt Poppy dat ze zeker weet dat ze op de trappen van de kathedraal van Ravello eindelijk de liefde van haar leven zal ontmoeten, en daarmee ‘de vloek van de familie Fontana’ zal doorbreken. 

Tweehonderd jaar geleden zou Filomena Fontana een vloek hebben uitgesproken: geen enkele tweede dochter van de Fontana-familie zou ooit nog haar grote liefde kunnen vinden. En inderdaad is sindsdien geen enkele tweede dochter heel gelukkig geweest in de liefde. Sommigen, zoals de negentwintigjarige Emilia, vinden het allemaal maar onzin, een kwestie van toeval. Maar haar nichtje Lucy is ervan overtuigd dat de vloek wel degelijk actief is, al beweert Emilia dat dat vooral komt omdat Lucy zo wanhopig op zoek is naar een man in haar leven.

Tijdens hun reis vertelt Poppy de nichtjes steeds meer verhalen over hun lange, rijke familiegeschiedenis, goed bewaarde geheimen en verboden liefdes. Emilia en Lucy, net als Poppy allebei tweede dochters, raken langzaam onder de bekoring van het betoverende Italië en beginnen voorzichtig te dromen over wat ze tot dan toe voor onmogelijk hadden gehouden. Zal de liefde hen dan toch eindelijk weten te vinden?

 

Over de boeken van Lori Nelson Spielman

‘Prachtig boek met veel vaart en onverwachte wendingen.’ NBD Biblion

‘Mooi en inspirerend.’ Hebban.nl

‘Lori is erin geslaagd om van een droevig onderwerp een makkelijk te lezen, emotionele, ontroerende, inspirerende, roman te maken. De roman slokt je op en neemt je mee.’ Annekeschrijft.wordpress.com

‘Een aanrader?!? Absoluut.’ ***** Read Shop Express Eelde

+


Genre
Romantiek
Vertaalde literaire roman, novelle
Romantiek
Vertaald door
Yolande Ligterink
Aantal pagina’s
398
Uitgeverij
Boekerij
Eerste editie
03 maart 2020
Laatste editie
05 maart 2020
ISBN
9789022586662 , 9789402312850 , 9789059900844


Boekinformatie wijzigen
1 keer bewerkt, laatste bewerking door VM van Erp - van Dijk
Rapporteer deze bijdrage


Recensies (8)

Keuze van de redactie
Helma Koot Hebban Recensent

Genieten met een grote G

door: Helma Koot

Lori Nelson Spielman (1961) is een laatbloeier. Haar eerste roman, The Life List, publiceerde ze in 2013 en dit werd direct een wereldwijde bestseller. Hiermee vestigde ze zichzelf in een klap als feelgoodauteur. In haar nieuwste roman De dochters van Fontana, neemt ze je in een vloeiende en...

Meer recensies

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: De dochters van Fontana

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken