Meer dan 4,8 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

De dochters van Fontana

De bijna tachtigjarige Paulina Fontana, bij iedereen bekend als Poppy, neemt haar achternichtjes Emilia en Lucy mee naar de Amalfi-kust om haar geboorteplaats te bezoeken. Eenmaal in Italië aangekomen zegt Poppy dat ze zeker weet dat ze op de trappen van de kathedraal van Ravello eindelijk de liefde van haar leven zal ontmoeten, en daarmee ‘de vloek van de familie Fontana’ zal doorbreken. 

Tweehonderd jaar geleden zou Filomena Fontana een vloek hebben uitgesproken: geen enkele tweede dochter van de Fontana-familie zou ooit nog haar grote liefde kunnen vinden. En inderdaad is sindsdien geen enkele tweede dochter heel gelukkig geweest in de liefde. Sommigen, zoals de negentwintigjarige Emilia, vinden het allemaal maar onzin, een kwestie van toeval. Maar haar nichtje Lucy is ervan overtuigd dat de vloek wel degelijk actief is, al beweert Emilia dat dat vooral komt omdat Lucy zo wanhopig op zoek is naar een man in haar leven.

Tijdens hun reis vertelt Poppy de nichtjes steeds meer verhalen over hun lange, rijke familiegeschiedenis, goed bewaarde geheimen en verboden liefdes. Emilia en Lucy, net als Poppy allebei tweede dochters, raken langzaam onder de bekoring van het betoverende Italië en beginnen voorzichtig te dromen over wat ze tot dan toe voor onmogelijk hadden gehouden. Zal de liefde hen dan toch eindelijk weten te vinden?

 

Over de boeken van Lori Nelson Spielman

‘Prachtig boek met veel vaart en onverwachte wendingen.’ NBD Biblion

‘Mooi en inspirerend.’ Hebban.nl

‘Lori is erin geslaagd om van een droevig onderwerp een makkelijk te lezen, emotionele, ontroerende, inspirerende, roman te maken. De roman slokt je op en neemt je mee.’ Annekeschrijft.wordpress.com

‘Een aanrader?!? Absoluut.’ ***** Read Shop Express Eelde

Toon details

Redactionele recensie

Recensies (8)

Meer recensies

Schrijf een recensie

Is De dochters van Fontana het boek voor jouw Reading Challenge?
Op naar de challenge

Populaire boeken in hetzelfde genre

Boeken van dezelfde auteur

Gesponsord

De nieuwe, betoverende roman van Cristina Caboni! In Het honingpad vindt Alice zichzelf tijdens de zoektocht naar haar familiegeschiedenis.

De Hebban Debuutprijs 2023 is gewonnen door Forugh Karimi met haar debuutroman De moeders van Mahipar. Een wrang, maar vooral heel liefdevol verhaal over de band tussen moeder en zoon.

Als allereerste Hebban Boek van de Maand is de weergaloze roman Alles wat had kunnen zijn van de Nigeriaanse schrijfster Ayọ̀bámi Adébáyọ̀ gekozen door het Hebban Panel. Laat dit boek je uitdagen.

Reageren op De dochters van Fontana

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie.