Advertentie
De dood wandelt mee

De dood wandelt mee

6
Gelezen 6 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 4 Favoriet 1 Recensies 2
Thrillers & Spanning   Topics 0

In Nijmegen heerst een uitgelaten en ontspannen sfeer in aanloop naar de Vierdaagse. Zo is onder andere de burgermeester druk in de weer met haar nieuwe Valentino-jurk, omdat Koningin Maxima bij de inhuldiging op de Via Gladiola aanwezig zal zijn.
Maar dan valt er een dreigbrief op de mat van het gemeentehuis met de boodschap dat de Vierdaagse zal eindigen in een bloedbad.
Direct wordt er groot alarm geslagen en alle veiligheidsdiensten worden op scherp gezet. Zelfs de AIVD wordt bij het onderzoek betrokken.

Als op de eerste loopdag een Amerikaanse soldaat, geheel ontkleed, op een brug wordt aangetroffen en beelden hiervan via CNN de wereld overgaan, wordt justitie nog meer op de proef gesteld. Is dit een aanslag? Is er een relatie tussen de dreigbrief en de Amerikaanse soldaat? Het is aan rechercheur Van Dorp om hierop een antwoord te geven. Een tweede dreigbrief aan een bankier compliceert de zaak nog meer. 45.000 wandelaars, waaronder de vrouw van rechercheur Van Dorp, lopen gevaar en er is één ding dat in hun nadeel werkt: de tijd tikt door.

Genre
Thrillers & Spanning
Thriller
Serie
Van Dorp (1)
Aantal pagina’s
250
Uitgeverij
Logikos
Laatste editie
18 mei 2015
ISBN
9789074734387
+Boekinformatie wijzigen

Andere media

VN:

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Recensies

Keuze van de redactie

Eerder vermakelijk dan serieus

door: Cees van Rhienen 1 like

Om in de sfeer van de jaarlijkse 4-daagse van Nijmegen te komen kan het lezen van een 4-daagse thriller, kort voor aanvang van dit evenement, weleens helpen. De afgelopen jaren verschijnen regelmatig thrillers waarin dit inmiddels internationale gebeuren, als decor wordt gebruikt. Voor 2015 is het...

een spannende, amusante, onderkoelde 4-daagse thriller

door: Jack Diekstra 1 like
1800 Amerikaanse militairen op geheime wandelschoenen, een meisje in een rolstoel, een naakte soldaat op de Waalbrug, meneer Janssen, burgemeester Guusje Geluk, een slimme Nijmeegse rechercheur, 4 bedrijfsspionnen, start en finish, een aubergine en een gladiool, ingredienten voor alweer de achtste...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook