Meer dan 5,6 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

De eerste foute man

De nerveuze, kwetsbare en alleenstaande Cheryl heeft twee obsessies: een baby met wie ze zich als kind bijzonder verbonden voelde en die ze soms terug denkt te zien in andermans zoontjes, en Phillip, een bestuurslid van de zelfverdediging-voor-vrouwenstichting waarvoor ze werkt. Ze is ervan overtuigd dat zij en Phillip in vorige levens vaak het bed hebben gedeeld, al is dat in hun huidige bestaan nog niet gebeurd. Als Cheryls werkgevers haar vragen of hun excentrieke eenentwintigjarige dochter Clee een tijdje bij haar mag komen wonen, wordt haar geordende wereldje overhoop gehaald. Toch slaagt uitgerekend de egoïstische, wrede en sexy Clee erin Cheryl met haar neus op de feiten te drukken en haar onverwacht de liefde van haar leven te bezorgen.

Miranda July is een veelzijdige auteur met een volstrekt originele stem, en De eerste foute man is haar tedere, schaamteloze en geestige debuutroman.

Toon details

Redactionele recensie

Recensies (1)

Schrijf een recensie

Is De eerste foute man het boek voor jouw Reading Challenge?
Op naar de challenge

Populaire boeken in hetzelfde genre

Boeken van dezelfde auteur

Gesponsord

Leen (27) zit gevangen in een kelder. Pas als hij zelf begrijpt waarom, zal zijn moeder hem vrijlaten. Literaire thriller. Spannend en aangrijpend. Vakantietip!

Stemmen laat de kracht van taal laat zien. Bijzonder knap hoe Boekwijt erin slaagt warmte en kou en hoop en verdriet in enkele zinnen te vangen.

Reageren op De eerste foute man

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie.