Advertentie
De eerste stap

De eerste stap

0
Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
Literatuur & Romans   Topics 0
Cees Geluk (1957) heeft zijn hele leven een sluimerend verlangen gehad om schrijver te zijn. Al tijdens zijn lagere schooltijd had hij plezier in het maken van 'opstellen', vooral als zijn werk voor de klas werd voorgelezen. Later kreeg hij bij zijn werkgever de kans om voor een interne nieuwsbrief bijdragen te leveren en dat werd steeds positief ontvangen. Het verlangen bleef echter sluimeren, tot concrete stappen kwam het niet: de lagere school en een interne nieuwsbrief zijn anders dan de wereld.

In oktober 2009 gaf hij toe aan zijn verlangen en schreef zich in voor een schriftelijke cursus ‘Korte Verhalen Schrijven’ (NHA).

Uit het ingezonden huiswerk heeft Cees die werkstukken geselecteerd die met een 8 of hoger werden gewaardeerd en die aangevuld met verhalen die hij na de cursus zelf nog heeft geschreven. Vandaar ook dat er geen relatie is tussen de verhalen en er ook geen centraal thema is.
'De Eerste Stap' is precies dat wat de titel impliceert. Een debuut bedoeld als ‘proeve van bekwaamheid’ van een (aspirant)schrijver, als 'Eerste Stap' op de lange mars naar het verlangde schrijverschap.
Genre
Korte verhalen , Literatuur & Romans
Verhalenbundels
Aantal pagina’s
81
Uitgeverij
Brave New Books
Laatste editie
06 april 2017
ISBN
9789402161731
+

Boekinformatie wijzigen

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic