Meer dan 4,2 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
De hand van Mustang Sally
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 88 4 81 3 19 2 1 1 0

De hand van Mustang Sally

189

Rank 39 Gelezen 197 Aan het lezen 15 Wil ik lezen 312 Favoriet 14 Recensies 9
Literatuur & Romans Artikelen 1 Lijsten 1 Spots 2   Topics 0

Een noodlottig ongeval eind jaren zeventig verandert het leven van de familie De Ridder ingrijpend. Op de dijk voor hun boerderij schept een vrachtwagen de zesjarige Abel, die daarbij omkomt. Het verlies ontwricht het jonge gezin. In hun pogingen het leven weer op te pakken drijven moeder Louise en vader Rijk uit elkaar en verliezen ze hun negenjarige dochter Janna uit het oog. De huisarts oppert een mogelijke strohalm, iets wat zou kunnen helpen tegen de ondraaglijke pijn: nog een kind.

Een jaar later wordt Kjeld geboren. Het troostkind, zoals buurmeisje Naomi hem later zal noemen. Naomi woont met haar streng gereformeerde ouders verderop aan de dijk. Ze tracht met hulp van Kjeld aan haar verstikkende milieu te ontkomen. Ook voor Stan, de chauffeur die de vrachtwagen bestuurde, en die aan de andere kant aan de dijk woont, is het leven door het ongeluk ingrijpend veranderd. In de hoop op enige vergiffenis zoekt hij contact met de familie De Ridder.

De hand van Mustang Sally van Eva Postuma de Boer volgt de bewoners aan de dijk, met de familie De Ridder als middelpunt, over een periode van veertig jaar. Het verhaal laat zien hoe tragische gebeurtenissen vele generaties kunnen doorwerken.

+


Genre
Literatuur & Romans
Literaire roman, novelle
Aantal pagina’s
256
Uitgeverij
Ambo|Anthos
Eerste editie
25 februari 2022
Laatste editie
25 februari 2022
ISBN
9789026357305 , 9789026357312


Boekinformatie wijzigen


Recensies (9)

Keuze van de redactie
inge drewes Hebban Recensent

Beeldende roman over het echte leven

door: inge drewes 1 reactie 1 like ebook

Wat gebeurt er met jou en je familie als je kind overlijdt? Wat doet zo’n verdriet met je gezin, en hoe leef je dan verder? Eva Posthuma de Boer portretteert in haar nieuwe roman, De hand van Mustang Sally, een familie die zo’n tragedie moet doorstaan. Dat raakt niet alleen het gezin zelf, maar ook...

Meer recensies

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: De hand van Mustang Sally

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.