De henna-kunstenares
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 17 4 29 3 8 2 1 1 1

De hennakunstenares

56

Rank 1529 Gelezen 61 Aan het lezen 1 Wil ik lezen 152 Favoriet 2 Recensies 12
Literatuur & Romans Artikelen 1 Lijsten 2 Spots 1   Topics 0

De zeventienjarige Lakshmi ontsnapt begin jaren vijftig aan een gedwongen huwelijk. Ze verlaat haar boerendorp en komt terecht in Jaipur, de befaamde ‘roze stad’ in de Indiase deelstaat Rajasthan. Lakshmi weet zich staande te houden als hennakunstenaar, haar originele ontwerpen maken haar tot de favoriet van de rijkste vrouwen van de stad. Tijdens het schilderen hoort ze alle geheimen aan van haar klanten en ze moet heel voorzichtig en discreet opereren om niet het slachtoffer te worden van jaloerse en kwaadwillende concurrenten.
Het lukt Lakshmi om onafhankelijk te leven, maar op een dag staat haar man voor haar neus met in zijn kielzog een jong meisje – een zusje van wier bestaan Lakshmi niets afwist. Ineens lijkt haar zorgvuldig opgebouwde wereld weer in te storten, en Lakshmi zal moeten vechten om haar vrijheid te behouden.

+


Genre
Literatuur & Romans
Vertaalde literaire roman, novelle
Aantal pagina’s
352
Uitgeverij
Cargo
Eerste editie
06 mei 2021
Laatste editie
06 mei 2021
ISBN
9789403132815 , 9789403132914


Boekinformatie wijzigen


Recensies (12)

Keuze van de redactie
Marina Hebban Recensent

Zijden sari's, jasmijnthee en frangipani in de Roze Stad

door: Marina 2 likes ebook

Alka Joshi verhuisde op haar negende met haar Indiase familie naar de VS, ze studeerde aan Stanford University en baat een marketingagentschap uit. De schrijfmicrobe kriebelde al jaren en na een cursus creative writing waagde ze de stap en met succes: haar debuut The Henna Artist werd opgepikt door...

Meer recensies

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: De hennakunstenares

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken