Advertentie

De Italiaanse postkoets

2
Gelezen 3 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 1
Literatuur & Romans   Topics 0

De dichter Bertus Aafjes geniet behalve om zijn heldere poëzie grote vermaardheid om zijn prachtige reisboeken. Zo wist hij in 1954 duizenden lezers aan zich te verplichten met een uitermate sfeervol verslag - onder de poëtische titel Morgen bloeien de abrikozen - van een tocht naar en door Egypte. De dichtbundel waarmee Aafjes na de oorlog nationale bekendheid verwierf, Een voetreis naar Rome, was bovendien een bijna ideale synthese van de beide literaire genres. In De Italiaanse postkoets is eveneens een dergelijke bijzondere combinatie opgenomen: onder de noemer 'Een laars vol rozen' zijn enkele onvergetelijke prozagedichten bij elkaar gebracht, alle gewijd aan het land in die vorm. Het merendeel van het boek bestaat evenwel uit een keur van unieke reisverhalen: in een kleurrijk betoog passeren talloze ongekende facetten van het geliefde Appenijnse schiereiland de revue. Dat Rome, de aloude hoofdstad aan de Tiber, ook nu weer centraal staat, zal wel niemand verwonderen die ooit haar overweldigende schoonheid heeft mogen aanschouwen. De ongelukkige die dat (nog) niet beamen kan, leze vooral de amusante en leerzame 'Tips voor Rome-reizigers' in De Italiaanse postkoets.

Genre
Literatuur & Romans
Aantal pagina’s
159
Uitgeverij
Salamander
Laatste editie
18 juli 2019
ISBN
9021493861
+

Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie E-book prijsvergelijker

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Lezersrecensies (1)

Mooi maar een beetje gedateerd

door: Stef Smulders 1 like
Aardig maar wat gedateerd (qua stijl en braafheid) boekje met meest los van elkaar staande verhalen. Mooie beschrijvingen van het landschap, leuke anekdotes over ontmoetingen met bijzondere Italianen. Alleen de stukken over wijze lessen voor toeristen vallen uit de toon, ze zijn te algemeen en te...
ebook

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook