De jongen die Auschwitz tekende
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 0 4 0 3 0 2 0 1 0

De jongen die Auschwitz tekende

0

Gelezen 1 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 2 Favoriet 0 Recensies 0
Non-fictie   Topics 0
Uniek en aangrijpend: de WOII in kindertekeningen. Een diep ontroerend en waargebeurd ooggetuigenverslag.
Thomas Geve verbleef bijna twee jaar in Auschwitz en Buchenwald, waar hij getuige was van de barbaarse wreedheid van de SS. Ondanks de vreselijke gebeurtenissen die hij meemaakte, voelde de vijftienjarige Thomas zich als overlever gedwongen om precies te vertellen wat er gebeurd was, om zo de miljoenen mensen die het niet overleefden een stem te geven.
De jongen die Auschwitz tekende is een unieke kampgetuigenis in woorden en tekeningen, door de ogen van een kind. Het is een inspirerend waargebeurd verhaal over de zoektocht van een jongen naar hoop, overleving en verandering.
‘Een zeer bijzonder verhaal van een Duits-joodse jongen die in 1943 samen met zijn moeder naar Auschwitz werd gedeporteerd. De (onbeholpen) kindertekeningen geven indringend het kampleven weer dat, voor enkelen, in al zijn gruwelijkheid jaren kon duren.’ NBD Biblion
‘We wilden niet vergeten wat er was gebeurd. Integendeel, we voelden de drang om vast te leggen wat we hadden meegemaakt, om het op te schrijven en mensen erover te vertellen. Als wij de bittere waarheid niet zouden onthullen, zo redeneerde ik, zouden mensen domweg niet geloven hoever de kwaadaardigheid van de nazi’s had gereikt.’ Uit de inleiding van het boek
 
+


Genre
Geschiedenis & Politiek
Geschiedenis algemeen
Aantal pagina’s
304
Uitgeverij
Harpercollins
Eerste editie
06 april 2022
Laatste editie
06 april 2022
ISBN
9789402709742


Boekinformatie wijzigenReacties op: De jongen die Auschwitz tekende

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken