Meer dan 5,6 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

De kleine koningin

1745. Wanneer de favoriete minnares van Lodewijk XV overlijdt, grijpt Jeanne-Antoinette Poisson, een verbluffend mooi meisje uit de middenklasse, haar kans om de rol over te nemen. Connecties, geluk en een beetje gekonkel banen haar weg naar Versailles en in de armen van de koning. Maar al snel proberen doortrapte politici en hoopvolle schoonheden de burgerlijke indringer te vervangen door een meer geschikte minnares. Terwijl Jeanne het opneemt tegen haar vele rivalen helpt ze de koning zich over te geven aan een leven van luxe en verdorvenheid, terwijl om hen heen een oorlog begint te woeden.
Raadselachtige schoonheid, actrice, trendsetter, beschermvrouw van de kunsten, verkwister, hoerenloper, vriendin, geliefde, vijand. Geschiedenisboeken mogen veel zeggen over de beroemde markiezin de Pompadour, maar één ding is duidelijk: bijna twintig jaar lang heerste ze over Frankrijk en het hart van de koning.

Toon details

Schrijf een recensie

Is De kleine koningin het boek voor jouw Reading Challenge?
Op naar de challenge

Populaire boeken in hetzelfde genre

Boeken van dezelfde auteur

Reageren op De kleine koningin

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie.