De kliniek
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 2 4 4 3 1 2 0 1 1

De kliniek

8

Gelezen 10 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 15 Favoriet 0 Recensies 2
Literatuur & Romans Lijsten 1   Topics 0
‘Toen ik door de grote ijzeren poort van de kliniek liep leefde ik waarschijnlijk nog.’ Zo begint Agmed Bouanani's hallucinerende en fascinerende roman 'De kliniek'. De naamloze verteller raakt ondergedompeld in een vreemde microkosmos bevolkt door andere dromers en invaliden. Met het verstrijken, of het schijnbare verstrijken, van de tijd begint zijn nieuwe wereld steeds meer te voelen als een gevangenis of een nachtmerrie. De levenden vertegenwoordigen de doden, bureaucratische engelen van de dood eisen de levens van de bonte verzameling gedetineerden een voor een op, en herinneringen aan de kindertijd of fantasieën over herrijzenis flitsen door het bewustzijn van de verteller... Ergens onderweg verdwijnt de ijzeren poort van de kliniek.

Schrijver, dichter, illustrator en filmmaker Ahmed Bouanani (1938-2011) was een sleutelfiguur in de Marokkaanse literaire en artistieke scène. 'De kliniek' verscheen voor het eerst in 1990. Het boek raakte in de vergetelheid tot het in 2012 onder lovende kritieken opnieuw werd gepubliceerd in Frankrijk en Marokko. In 2016 werd het vertaald naar het Arabisch en in 2018 naar het Engels.

Uit het Frans vertaald en van een nawoord voorzien door Hester Tollenaar.
+


Genre
Literatuur & Romans
Vertaalde literaire roman, novelle
Aantal pagina’s
160
Uitgeverij
Jurgen Maas
Eerste editie
06 november 2020
Laatste editie
20 november 2020
ISBN
9789491921780


Boekinformatie wijzigen


Recensies (2)

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: De kliniek

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.