Advertentie

De kracht van breien

1

Rank 1156 Gelezen 1 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 9 Favoriet 0 Recensies 0
  Topics 0
In een wereld vol ongelijkheid, waarin veel mensen bang of eenzaam zijn, kan breien een bevrijdende bezigheid zijn. Terrorisme- expert Loretta Napoleoni breit al haar hele leven. Breien is troostrijk en zorgt voor rust in je hoofd. Meer dan dat: het is een prachtige metafoor van het leven.

Napoleoni laat in dit boek zien dat de breikunst de mens hielp overleven, hoe vrouwen er geschiedenis mee schreven en elkaar daarbij van generatie op generatie kennis en levenslessen doorgaven. Met het breien als leidraad verbindt zij sociale, economische en politieke veranderingen in het oude Egypte en Peru met het moderne Mongoliƫ. Van de spinning bees in de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog en de breispionnen in de Tweede Wereldoorlog komt zij via het antimaterialisme van de hippies terecht bij het wildbreien tegen klimaatverandering. Aan de hand van recente neurowetenschappelijke ontdekkingen belicht Napoleoni daarnaast de effecten van breien op lichaam en geest.

In dit unieke boek ligt ook een persoonlijke ontdekkingsreis besloten. Napoleoni deelt ruimhartig de wijze lessen en onweerstaanbare adviezen van haar grootmoeder, die haar als kind het ambacht leerde, evenals een tiental eenvoudige succespatronen om meteen de draad op te pakken.

Loretta Napoleoni (1955) schreef verschillende internationale bestsellers, waaronder IS. De terreurstaat, De terugkeer van het kalifaat en Mensenhandelaren. Zij is wereldwijd een van de
belangrijkste deskundigen op het gebied van witwassen en de financiering van terrorisme.
+


Genre
Mens & Maatschappij
Mens en maatschappij algemeen
Uitgeverij
Balans, Uitgeverij
Eerste editie
06 november 2020
Laatste editie
06 november 2020
ISBN
9789463821483


Boekinformatie wijzigen

Advertentie


Reacties op: De kracht van breien

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.