Advertentie
Massimo Bottura en de kunst van de Italiaanse keuken

De kunst van de Italiaanse keuken

1
Gelezen 1 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 1 Favoriet 0 Recensies 1
Culinair Artikelen 2 Lijsten 1   Topics 0

Massimo Bottura: de ambassadeur van de nieuwe generatie moderne Italiaanse chefs Osteria Francescana is het beroemdste restaurant in Italië. In dit restaurant krijgt de chefkok Massimo Bottura inspiratie van moderne kunst voor de meest innovatieve gerechten die spelen met de culinaire traditie van Italië. Met deze aanpak verkreeg hij drie Michelin-sterren en is zijn Osteria nummer drie op de lijst van 50 Beste Restaurants. Dit boek is een ontdekkingsreis en een eerbetoon aan Bottura's 25-jarige carrière als sterrenchef van zijn restaurant in Modena. Verdeeld over vier hoofdstukken, worden de inspirerende gerechten, de ingrediënten en technieken beschreven. Zijn filosofie, inspiratiebronnen en technieken worden prachtig verwoord en uitgebeeld. Stefano Graziani en Carlo Benvenuto verzorgden de schitterende fotografie. Bottura's werk is zo verrassend dat de Engelsen lachend zeggen: Never Trust a Skinny Italian Chef. Wij noemen het de meester die van koken kunst maakt en zich laat inspireren door zijn omgeving en de kunst.

Genre
Culinair
Keuken per land en streek
Aantal pagina’s
296
Uitgeverij
Uitgeverij Terra - Lannoo
Laatste editie
19 september 2017
ISBN
9789089896155
+

Boekinformatie wijzigen

Lezerswaarderingen

5 0 4 1 3 0 2 0 1 0

Artikelen over De kunst van de Italiaanse keuken

  Meer artikelen

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Recensies

Keuze van de redactie

Een aardappel die wacht tot hij een truffel wordt

door: Saskia Balmaekers 1 like

Het staat hoog op mijn wensenlijstje, een keer dineren bij Osteria Francescana in het Noord-Italiaanse Modena. Niet alleen mag dit restaurant drie Michelinsterren dragen, het staat ook nog eens in de top drie van de beste restaurants – ter wereld!

Nu kun je in heel Italië uitstekend dineren, maar...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook